Now Reading
Editura Nemira lansează „Vremea disprețului”

Editura Nemira lansează „Vremea disprețului”

Revista Psychologies
editura-nemira-lansează-vremea-disprețului

Editura Nemira lansează Vremea disprețului (Seria WITCHER, partea a IV-a) de Andrzej Sapkowski, într-o ediție specială având coperta tie-in, cu personajele mult-îndrăgitului serial The WITCHER, produs de Netflix, în prim-plan.

„La fel ca o vrajă complicată, romanul lui Sapkowski este un amestec de fantasy, discurs intelectual și umor negru.”  Time

Sapkowski a reușit să construiască prin cărțile lui un univers unic, magic, populat de ființe cu puteri supranaturale, o lume în care surprizele își găsesc locul, cu scenarii dominate de elemente imprevizibile.

Pachetul complet cu romanele scrise de Andrzej Sapkowki, alături de volumele de povestiri din serie este disponibil în imprintul Armada powered by Nemira. Primele trei audiobook-uri pot fi găsite pe platforma AudioTribe.ro, narate de talentatul actor Ionuț Grama, împreună cu ebook-urile seriei.

Netflix a remarcat seria și a pus în valoare măiestria universului sapkowskian, astfel a luat naștere serialul The WITCHER, ajuns deja la cel de-al treilea sezon, ce va avea premiera pe 29 iunie (prima parte) și pe 27 iulie (a doua parte).

De altfel, autorul a fost consultant creativ pentru serial. „Sunt fericit că Netflix face un serial bazat pe cărțile mele și vor rămâne fideli materialului și temelor pe care le-am scris în 30 de ani.”

„Sunt teme morale și intelectuale profunde în aceste cărți, care merg mult mai departe decât alte fantasy-uri. Este o poveste despre prezent și provocările prezentului, ascunsă sub o copertă fantasy. Este o poveste despre noi, despre monstrul și eroul din inimile fiecăruia dintre noi.”, au declarat producătorii serialului.

Recent, a avut loc The Witcher Fest, un eveniment global dedicat fanilor universului, organizat de Netflix în Lodz, Polonia, la care a fost prezentă atât echipa filmului, cât și autorul, precum și volumul „Vremea disprețului” – ediția în limba română.

Romanele au stat și la baza seriei de jocuri cu același nume. Primul joc video WITCHER s-a lansat în 2007 şi a fost un succes imediat, la fel continuarea din 2011, iar partea a treia s-a lansat în 2015 în luna mai şi a atins recordul de 1 milion de precomenzi. Romanele autorului polonez au intrat în cultura populară, mai întâi în spaţiul est-european, apoi şi în Vestul Europei şi America, odată cu traducerea în limba engleză, începută tot în 2007.

Despre carte:

Seria WITCHER, cartea a IV-a, ecranizată de NETFLIX

În lumea lui Geralt, nu doar monștrii din umbre amenință pacea, ci înșiși oamenii, regii și armatele lor, dezertorii și rebelii, fiecare cu propriul interes.

Bine ascunși în inima pădurii, elfii și alte creaturi până atunci oprimate câștigă tot mai mulți adepți și lansează tot mai multe atacuri-surpriză. Magicienii se luptă între ei, își vând puterile la prețul cel mai mare sau simpatizează cu elfii rebeli.

Pentru Geralt și Yennefer, e tot mai greu să-și țină promisiunea de a o apăra pe Ciri de oricine și orice ar vâna-o, pentru că ea este cheia salvării lumii întregi.

Biografie autor:

ANDRZEJ SAPKOWSKI s-a născut la 21 iunie 1948, în orașul polonez Łódź. A devenit celebru datorită seriei WIEDŹMIN (VRĂJITORUL / WITCHER).

Saga care l-a consacrat cuprinde volumele de povestiri Ostatnie życzenie (1993; Ultima dorință, Armada, 2019) – publicată inițial cu titlul Wiedźmin, în 1990 – și Miecz przeznaczenia (1993; Sabia destinului, Armada, 2019), precum și romanele Krew elfów (1994; Sângele elfilor, Armada, 2019), Czas pogardy (1995; Vremea disprețului, Armada, 2019), Chrzest ognia (1996; Botezul focului, Armada, 2019), Wieża jaskółki (1997; Turnul Rândunicii, Armada, 2020), Pani Jeziora (1999; Domnița Lacului, Armada, 2021) și Sezon burz (2013; Anotimpul furtunilor, Armada, 2021).

Despre editură

Editura NEMIRA este casa românească a unora dintre cei mai îndrăzneți și populari autori din toată lumea, încă de la lansarea ei în 1991. Promovează povești puternice și curajoase, încurajând deopotrivă generațiile noi și promițătoare de scriitori români și internaționali. Crede cu tărie în plăcerea lecturii și în puterea educației și a literaturii de a salva vieți.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top