Now Reading
Machiajul corector

Machiajul corector

Revista Psychologies

Machiajul este o adevarata arta, care se realizeaza dupa reguli precise, pe care trebuie sa le urmam intocmai, mai ales cand vorbim despre corectii. Tips&tricks de la Nick Barna, make-up artist cu experienta in domeniu de peste 20 de ani.

 

Scopul principal al machiajului este sa ne ajute sa ne simtim bine in propria piele. Prin el poti redescoperi o noua latura a personalitatii tale si poti sa te joci creativ pentru a-ti pune in evidenta trasaturile.

Trebuie sa inveti sa alternezi machiajul si sa nu te limitezi la unul standard, pe care sa-l porti zilnic. Machiajul se dezvolta odata cu tine si este o unealta prin care te poti autocunoaste.

Poti alege ce latura a personalitatii tale vrei sa arati lumii in ziua respectiva, de aceea machiajul pe care il purtam in diferitele etape ale vietii este diferit.

E bine sa jonglezi cu o gama cat mai larga de culori, de texturi, de stiluri, care sa te faca sa te simti in siguranta si stapana pe tine, sa fii mereu o varianta imbunatatita a propriei persoane.

 

Cearcanele si pungile

Pentru a ne masca imperfectiunile de sub ochi, folosim un corector, sau un anticearcan. Aceste produse au o putere de acoperire mai mare decat fondul de ten, corecteaza optic cearcanele pentru ca le acopera si totodata reflecta lumina.

Practic, pacalim vizual cu ajutorul luminii. Ele se aplica direct, pe zona care necesita corectie, cu ajutorul unei pensule sintetice mici, cu degetul sau cu un betisor cosmetic.

Culoarea trebuie sa fie din aceeasi gama cromatica cu cea a fondului de ten pe care il folosim. Daca dorim un efect de iluminare, alegem un corector cu un ton mai deschis, iar daca vrem sa obtinem un efect de camuflare, il putem alege cu un ton mai inchis.

 

Ochi cu riduri

In acest caz, trebuie sa gandim machiajul astfel incat sa obtinem un aspect delicat, luminos, care sa ne intinereasca.

Machiajul nu este grafic, ci estompat, folosim farduri mate, maro sau gri-inchis, fara sa alungim ochii in exterior sau interior si fara sa accentuam pliul, care este, de regula, adancit si coborat.

De asemenea, aplicam alb pe semiconjuctiva, pentru a da senzatia de ochi odihnit si luminos. Baza hidratanta este esentiala, iar la capitolul sprancene avem nevoie de precizie, fara a accentua prea mult.

 

Ochi apropiati

Scopul nostru, in machiajul de corectare a ochilor apropiati, este, desigur, departarea lor. Astfel, trebuie sa apelam la mici trucuri care sa ne asigure obtinerea efectului dorit.

Primul pas este sa aplicam un contur foarte prelungit spre exterior, evitand coltul interior. Apoi trebuie sa alegem un fard foarte deschis, pe care il aplicam pe jumatatea pleoapei dinspre nas, iar pliul il accentuam doar la exterior, prelungindu-l catre terminatia sprancenelor.

Este foarte important ca fardul sa fie inchis in punctul in care se termina conturul, intr-un punct ascendent. La crearea efectului de ochi departati contribuie si sprancenele, care trebuie epilate deasupra bazei nasului, pentru a se crea senzatia de spatiu intre ele. 

 

Ochi departati

Pentru apropierea ochilor, actionam invers. Prin contur accentuam coltul interior, prelungindu-l spre nas pana inainte de linia pe care se afla coltul exterior. Fardul inchis se aplica pe jumatatea dinspre nas a pleoapei si il estompam pe pantele nazale.

Este important sa accentuam pliul pe toata lungimea si sa inchidem fix in coltul exterior, apoi sa estompam culoarea catre baza sprancenelor. De asemenea, si sprancenele se pot apropia, prin desenarea unor fire suplimentare la baza lor.

 

Daca purtam ochelari

Aici trebuie sa tinem cont de doua aspecte: lentile si rama. Daca lentila micsoreaza ochiul, trebuie sa-i redesenam conturul, pentru a-l face mai vizibil. Folosim degradeuri de culoare aplicate atat ascendent, cat si spre exterior, pentru a obtine efectul de marire.

Nu folosi tonuri inchise, pentru ca acestea adancesc ochiul. Daca lentila mareste ochiul, trebuie sa procedam invers. Apelam la un contur bine definit al ochiului prin culori in degradeuri, restranse pe pleoapa mobila, nu extinse foarte tare in exterior.

Ochiul trebuie sa fie conturat intens, cat mai aproape de baza genelor, cu o usoara difuzare a culorilor pana in zona pliului pleoapei.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top