Now Reading
Ce am învățat eu de la amanta soțului meu

Ce am învățat eu de la amanta soțului meu

După multă muncă și chin de bărbat căsătorit și iubit de nevastă, soțul meu s-a gândit să își facă și o amantă. Iar ea, a contribuit la bunăstarea mea personală.

Citește și:

Divorț elegant (sau nu?!) la 60 de ani

La zece ani de la divorț, m-am întors la același bărbat. Mai ceva ca-n filme, știu!

Dacă tot ai o amantă, păstreaz-o pentru tine.

Nu mă refer aici la împărțirea bunurilor cu alții… mai puțin norocoși (deși, cine știe?) ci la a păstra doamna/domnișoara pentru intimitatea voastră. Nevasta nu trebuie să o cunoască.

Cel puțin, dacă tot ești infidel, măcar o urmă de decență și respect cred că poți păstra. Cum spuneam, cred. Pentru că soțul meu nu a reușit.

Am aflat despre infidelitatea soțului meu, înainte de aniversarea a 15 ani de căsnicie. Moment mai prielnic nu se putea. Eu îl iubeam. Cel puțin, asta îmi spuneam mereu.

Nu era perfect, dar nimeni nu este. Aveam grijă de cuplul nostru. Aveam grijă de el. Aveam grijă și de mine, pentru că nu sunt o femeie care se așteaptă să fie iubită indiferent de cum arată sau cum se poartă.

Nu puteam însă să îi ofer noutate. Nu am nici 29 de ani, ca amanta. Care a început să îmi dea mesaje după ce soțul a informat-o că „nevastă-mea a aflat”.

Domnișoara îmi dădea mesaje prin care îmi spunea că soțul meu nu mă mai iubește, iar că ei formează un cuplu de mult. Și că ar trebui să înțeleg situația și să plec discret, ca o femeie matură ce sunt.

Nu sună prea bine, nu? Îți poți imagina ce simți când vezi tupeul unei astfel de dudui. El venea tot mai rar pe acasă, iar eu îi transmiteam să își țină jucăria în lesă, să nu mă mai caute.

 

Când ești amantă, e bine să nu dai sfaturi despre cupluri și relații

Nu mă interesează psihologia amantei. Nu îmi pasă dacă nu ai iubit-o taică-su în copilărie sau dacă nu știe să iubească decât obsesiv. Sau dacă are o stimă de sine scăzută.

Chiar dacă am opiniile mele despre duduia cu care s-a cuplat soțul meu, mă abțin. De ce? Pentru că pot mai mult de atât. Nu sunt „drăguță și înțelegătoare”, dar nici nu mă cobor la alt nivel decât îmi e locul.

Am avut însă ocazia să primesc mesaje prin care mi se explica (de către amantă) că așa sunt unele cupluri… la un moment dat dragostea moare. Probabil i-a murit și ei neuronul când a scris așa un mesaj induioșător… dar am zis ca nu sunt rea.

 

Ajută cuplurile să trăiască iubirea adevărată – chiar dacă e un cuplu format din soțul tău și amanta lui

Am uitat să menționez ceva important: soțul meu are bani. Mulți. Și se văd pe el bine. Dar sunt ai mei.

Eu am o companie în care soțul meu lucra, eu dețin casa în care locuim, cele două mașini și conturile din bancă. Are banii lui. Dar la un nivel mult mai mic.

Ce se vedea la suprafață, dacă părea orbitor… e „vina” mea. Când am divorțat (la scurt timp, pentru că nu mai aveam răbdare să îl știu fericit și iubit), l-am trimis cu ce avea el, nu și cu ce aveam eu, respectiv 2 copiii, proprietăți și alte bunuri.

Din păcate, am fost nevoită să îl concediez. M-am gândit că l-am văzut suficient timp de 15 ani, nu avea rost să continuăm. În plus, nu era chiar util companiei pe care am înființat-o eu împreună cu sora mea, înainte să îl cunosc pe el.

Drepturile lui au fost limitate. La fel și iubire amantei șocate de „ce a putut să îți facă scorpia”. Scorpia a muncit toată viața ei și a decis să nu încheie povestea… și cu banii luați.

 

Ce am învățat?

Că atunci când ai o amantă, poți divorța fără a-ți expune soția umilinței de a fi contactată de o persoană cu care nu are nicio legătură. Că uneori, o amantă, îți poate arăta exact ce relație ai și te poate ajuta să închei o legătură toxică.

Este dureros pe moment, dar benefic pe termen lung. Ce fel de relație este aceea în care unul iubește, iar altul își vede de viața lui? În care, dacă există o problemă, în loc să o discuți cu partenera ta, fugi după alta? Sau în care, dacă tot te-ai îndrăgostit de altcineva nu închei civilizat relația în care ești și nu mai vrei să fii?

Nicio amantă nu trebuie să fie relevantă pentru o soție înșelată. Nu are nimeni nimic în plus față de tine.

Ce poți face, însă, este să fii mai atentă la relația ta. Și nu mă refer aici la a investi excesiv în ea sau la a o proteja mai tare – nu există „protecții” speciale. Mă refer la a observa din timp toate semnele de alarmă.

El e la fel de implicat? El te protejează pe tine? Este conectat emoțional? Te simți iubită și apreciată? Comunicați des și consistent? Îți transmite supărările, nevoile, neliniștile sau visurile lui?

Dacă nu… atunci ocupă-te de aceste probleme și ia tu decizia de a vă despărți înainte să apară vreo amantă. Ea, cum spuneam, e irelevantă.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top