Now Reading
Fiica adoptivă a mătușii mele mă amenință cu moartea pentru că am grijă de mama ei

Fiica adoptivă a mătușii mele mă amenință cu moartea pentru că am grijă de mama ei

Revista Psychologies

Fiica adoptivă a mătușii mele este dependentă de jocuri de noroc și droguri. Atunci când nu sterge mesele noaptea prin baruri, fură bani și se ocupă cu diverse înșelătorii. Pe mine mă amenință cu moartea pentru că îi țin mama în viață.

Unchiul meu a murit de câteva luni. De patru ani eu mă ocup de el și mătușa mea. El avea AVC și numeroase probleme de sănătate. Mătușa mea are cancer de pancreas, ocluzie intestinală și, recent, arteriopatie obliterantă. A rămas o jumătate din femeia care era. O învățătoare iubitoare, care neavând copii, a adoptat o fetiță.

Nu a contat că mama fetei era de etnie romă, mătușa mea știa că o va iubi și asta a și făcut. Poate puțin prea mult. Când a început să fure din casă și să ia bani de la prietenii mătușii mele, în numele mamei sale internate în spital, mătușii mele i-a fost rușine de oameni să le spună adevărul. Nici mie, nepoata ei, nu mi-a spus până târziu.

Le fura din salarii, cardurile, diverse bunuri din casă pe care le vindea. Pentru că este dependentă de păcănele. Mai apoi, și de droguri. Nu i-a plăcut școala.

A renunțat la orice formă de învățământ, pentru că școala e pentru „fraierii care nu știu să se descurce”. Din toate problemele a salvat-o nana. I-a plătit datoriile. A plătit tot pe urma ei. A trimis-o la psiholog, dar fiica ei a renunțat. Nu era de ea psihologul.

Se mândrește cu tot ce a făcut – este confruntativă. Recunoaște că fură, că se droghează, că joacă la jocuri de noroc și spune că e dreptul ei să trăiască cum vrea ea, așa cum e dreptul ei să ia banii de pe casa părinților ei.

De patru ani, eu achit tot ce ține de îngrijirea mătușii mele, până recent și a unchiului meu. El a murit la începutul anului, iar eu am plătit înmormântarea. Fiică-sa mi-a cerut bani de mâncare și țigări pentru că ea n-are.

Oare este un caz clasic? Când urmează o succesiune se activează toți demonii? Știu că fiica ei are datorii. Probabil la persoane dubioase care o amenință. Cert este că ar ajuta-o dacă nu ar mai fi nici mamă-sa în viață, iar eu o încurc.

M-a amenințat că mă omoară. Că ar băga oricând cuțitul în mine. Că are ea cu cine vorbi să mă aranjeze – să nu uit că merg pe stradă și se poate întâmpla orice. Că nu am decât să rânesc după maică-sa, banii pe casă sunt ai ei. Eu nu am decât să trag în continuare și să fac ce vreau, ea este în drepturi acolo.

Sunt curioasă… voi ce ați face în această situație? Fiica mătușii mele i-a făcut numeroase scandaluri. După astfel de incidente deseori starea mătușii mele s-a agravat, iar eu am internat-o în spital.

Nu o pot păzi tot timpul, iar acum mă gândesc dacă nu cumva și eu sunt în pericol. Nu mă aștept poliția să ne fie utilă în vreun fel. Dar, totuși, ce am de făcut?

Toată lumea din jur știe situația, dar dincolo de furia și revolta tuturor, ne simțim neputincioși. Cum gestionezi o astfel de situație? Eu reușesc să îmi păstrez calmul când sunt martora unor astfel de scene.

Pentru că sunt un om educat și pentru că nu am avut parte de așa ceva niciodată. Chiar și când sunt furioasă și mă cert cu fiica mătușii mele, nu aș atinge-o niciodată. Știu că furia e sănătoasă, dar agresivitatea nepermisă. Nu sunt adepta agresivității, dar sunt amenințată cu moartea.

Pe mătușa mea nu o voi lăsa. Are parte de cele mai bune îngrijiri datorită relațiilor mele. Îngrijiri pe care eu le plătesc. Dar ce fac? Este un stres cumplit. Și așa trăiesc cu teamă permanentă legată de starea ei de sănătate. O iubesc, o vreau cu mine cât mai mult timp.

Ce altceva pot face?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top