Now Reading
Bate 10.000 de kilometri pe an pentru muzica

Bate 10.000 de kilometri pe an pentru muzica

Revista Psychologies

De loc dintr-un sat moldovenesc, Emi Baiceanu, un pusti de 14 ani modest si bonom, are aspiratii mari. Pasionat de folclor si de traditiile romanesti, baiatul vrea sa devina una dintre vocile recunoscute ale muzicii populare de la noi, dar si sa conduca un cor bisericesc. Al bisericii lui, pentru ca menirea lui Emi este, poate paradoxal, sa devina preot.

“Povestea fratelui meu incepe in 2009, la sfarsitul clasei I, cand, sub indrumarea invatatoarei, a participat la un concurs de muzica gazduit de Palatul Copiilor din Pascani. Surprinzator, a obtinut premiul I”, povesteste Adelina, sora lui Emanuel.

Din cate isi aminteste, pana atunci, experienta sa in canto se rezumase la fredonarea catorva melodii folclorice prin casa.

“Auzisem la televizor celebra «Pusca si cureaua lata» si am inceput sa o cant, in joaca, in fata familiei. Doar ca, in joaca sau nu, mi-a placut tare mult genul acesta de muzica si, cand mi s-a dat ocazia, am incercat sa ma perfectionez”, povesteste Emi cu zambetul pe buze.

Isi aminteste foarte clar cum, la finalul acelui prim concurs, membrii juriului i-au recomandat mamei sa contacteze un profesor si sa inceapa sa se pregateasca serios pentru o cariera artistica, “pentru ca aveam calitati vocale foarte bune si ureche muzicala”.

Din acel punct, cu pasi mici, Emi a inceput sa descopere tainele cantecului popular. Cu fiecare zi care trecea a devenit tot mai talentat, a participat la tot mai multe concursuri si a inceput vina acasa cu rezultate tot mai bune.

“Unul dintre cele mai importante premii pe care le-am castigat a fost anul acesta, la Festivalul International de Folclor Catalina, unde am luat locul I. Cred ca la acest succes a contat si ca nu am avut emotii. Tot timpul inainte sa urc pe scena imi bate inima cu putere, dar cand incep sa interpretez si sa ma simt in elementul meu uit de orice trac”, spune micul artist.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top