Now Reading
„Eu te cred, da’… tu mă minți” – Comedie adaptată după „La Menteuse’’, de Jacques Bricaire și Maurice Lasaygues. Premiera pe 25 martie!

„Eu te cred, da’… tu mă minți” – Comedie adaptată după „La Menteuse’’, de Jacques Bricaire și Maurice Lasaygues. Premiera pe 25 martie!

Eu te cred, da’… tu mă minți, piesa de teatru

„Eu te cred da’… tu ma minti”, este o adaptare a piesei bulevardiere ,, La Menteuse scrisa de Jacques Bricaire si Maurice Lasaygues.

Premiera initiala a avut loc la data de 1 oct 1987 in regia lui Rene Crermont, la teatrul ,,Petit Marigny din Paris dandu-i viata actori renumiti ai timpurilor, precum Sabine Paturel, Henry Courseaux, Bernard Lavalette, Annie Jouziersi Genevieve Brunet.

Indiferent de trecerea anilor si schimbarea timpurilor, situatiile ilare oferite de spectacol raman extrem de la moda si gustate de public, fiind intangibile in fata oricarui trend trecator.

Piesa de teatru  este o comedie savuroasa de situatie  in care toate personajele se gasesc in situatii de qui-pro-quo pe gustul spectatorilor. Pe scurt, piesa este despre o fata careia ii place sa ,,ajusteze’’ adevarul cu minciuni si povesti scoase din carti si adaptate la realitate, iar baiatul care o iubeste crede tot ce ii spune si se grabeste sa rezolve problemele ivite dar face si mai multe incurcaturi.

aurelian temisan si monica davidescu

Familia fetei este formata din tata si sora. Ei o cunosc foarte bine, dar din cand in cand si ei sunt prinsi in tesatura minciunilor. Cand personajul despre care s-a inventat intra in actiune sosind in casa si propunand o alta solutie, lucrurile o  iau razna. Pana la urma totul se termina cu bine, sper.

actori de comedie

 

Spectacolul  de teatru, va avea premierea in data de 25 martie la Palatul Copiilor dupa care urmeaza turneu in tara.

comedie

Traducerea a fost realizata de Rodica Baitan. Adaptarea de Monica Davidescu,

 

Liviu Lucaci. Regia spectacolului apartine actorului, scriitorului și profesorului UNATC la sectia actorie, Liviu Lucaci. Decorul este semnat de arhitect Gabi Albu, scenograf care a semnat mai multe productii ale teatrului TNB si ale altor teatre din tara, fiind si unul din creatorii teatrului Replika

Personajele:

Bernard, 50 ani, farmecul anilor grizonati                                                      Aurelian Temisan

Isabelle de Rompoingt, creatoare de moda inchipuita peste masura        Monica Davidescu

Francoise, 30 ani, jurnalista, foarte mondena                                                   Anca Dinicu

Patrick, 30 ani, inginer, romantic, baiat frumos                                            Cosmin Vijeu

Jane, frumoasa, inventive, un vis                                                                      Alexandra Salceanu

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top