Now Reading
Ia-i un animal copilului tau!

Ia-i un animal copilului tau!

Revista Psychologies

Animalele de companie au adus mereu bucurie in casele din care au facut parte. Fiecare dintre noi poate stabili cu siguranta un moment in timp in care un animal ne-a facut viata sau macar ziua mai fericita.

Dar acum, parinte fiind, daca cel mic iti cere sa-i iei un animal, ce faci? Cand e timpul potrivit pentru acest lucru? E sanatos oare sa iti lasi copilul in preajma animalelor? Este el pregatit pentru asa ceva? Iata aici cateva raspunsuri culese de la specialisti la intrebarea „De ce sa ii iei un animal copilului tau?”

 

 Pentru ca il va ajuta pe copilul tau sa-si descopere singur valorile

 Ii va dezvolta spiritul de echipa, il va sensibiliza si responsabiliza. Copilul va invata sa imparta, sa respecte, sa tina cont si de altcineva. Sigur ca, la inceput, in majoritatea timpului, tu te vei ocupa sa il hranesti si ingrijesti, dar asta va fi primul pas si cel mai puternic exemplu, iar el il va urma indeaproape. Va fi primul moment in care copilul va fi constient de puterea si de consecintele purtarii lui. Are pe cineva real in grija, iar fiecare mic succes in educatia lui, micile semne de dresaj, il vor incuraja pe cel mic sa continue.

 

Pentru ca ii va creste increderea si respectul de sine

In relatia lor copilul va trata animalul de la egal la egal. Ii va citi si se va juca cu el, va fi primul contact real al copilului, ca individ independent, cu altcineva din afara familiei. Terapeutii care folosesc animalele in cadrul terapiilor cu copiii au constatat ca acestia sunt mult mai relaxati in prezenta lor decat in cea a unui adult.

Pentru ca ii creste imunitatea

Studiile spun ca persoanele care au animale de companie inca din copilarie au o imunitate mai ridicata, au sanse mai mici sa dezvolte alergii sau probleme respiratorii tocmai datorita expunerii precoce la anumite tipuri de bacterii.

 

Pentru ca sudeaza legaturile in familie

Aveti ceva nou in comun, o noua responsabilitate, o noua activitate. Animalul e parte din familia voastra si un factor permanent de buna dispozitie. De cele mai multe ori un animal de companie devine centrul atentiei in familie si sursa de amintiri de nepretuit.

Deci intrebarea nu ar trebui sa mai fie “daca sa ii iau copilului meu un animal”, ci “ce animal sa ii iau copilului meu”? Sa il lasam pe cel mic sa decida!

In acest sens, Libertatea lanseaza seria Prima mea lectura, o colectie dedicata micilor cititori pasionati de povesti si de animale. Incantatoarele aventuri ale unor copii dornici sa aiba un animal de companie ofera o lectura accesibila si antrenanta, cu ajutorul careia pot fi exersate fara nici un fel de dificultate abilitatile de citire. Ce sa fie, pisicuta Pufi sau catelusul Nasturel?

De maine, la toate centrele de difuzare a presei.

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top