CItesti acum
Copiii mici nu cred tot ce li se spune

Copiii mici nu cred tot ce li se spune

Revista Psychologies


Copilaria este timpul cand micile minti primesc foarte multa informatie noua atat reala cat si imaginara (de exemplu Iepurasul de Paste). Pana acum se stia despre copiii ca ei cred tot ceea ce li se spune, dar cercetarile indica faptul ca au abilitatea de a distinge realitatea de fantezie.

Au fost testati 400 de copii intre 3 si 6 ani, spunandu-le ceva nou iar cei mici trebuia sa identifice ce tine de real si ce de imaginar. Unor copii li s-a spus ca “doctorii fac injectii”, altora ca “Peter Pan si Tinkerbell fac praf de stele”. Ei au decis ce e adevarat si ce nu, folosindu-se de indicii contextuale. Aceasta abilitate se dezvolta intre 3 si 5 ani.

“Studiile ne ofera o noua perspectiva in dezvoltarea copilului, in abilitatea lui de a distinge fantezia de realitate”, explica Jacqueline D. Woolley, coordonatorul studiilor si profesor la Universitatea din Texas. “Este clar din aceste studii ca cei mici nu cred chiar tot ce aud si ca folosesc contextul in care li se prezinta o informatie noua pentru a determina natura reala sau nu a acestei informatii”.

Citeste si

Text: Catalina Cristescu.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top