Now Reading
8 indicii că ai găsit partenerul potrivit

8 indicii că ai găsit partenerul potrivit

Îți place și te simți bine cu el, dar oare este destul? De unde știi că sunteți compatibili cu adevărat și chiar este ceea ce ai nevoie? Iată 8 indicii că ai găsit partenerul potrivit.

Citește și:

6 categorii de bărbați predispuși la infidelitate

5 motive pentru care un bărbat se retrage dintr-o relație de cuplu abia începută

În căutarea sufletului pereche deseori întâlnim diverse suflete rătăcitoare care ne frustrează, ne abat de la obiectivul principal sau ne pierd timpul și energia.

Important este să nu ne pierdem și speranța. Pentru că se poate să găsim persoana potrivită și să ratăm câteva indicii importante că merită să investim mai mult în relație. Iată opt dintre acestea:

 

Te încurajează când iei o decizie sau îți urmezi o pasiune

Ai avut iubiți care ridiculizează lucrurile pe care ți le dorești tu? Sau care găsesc motive să te convingă că nici nu merită să încerci? Și noi.

Dar există și cei care te susțin, te ascultă și te încurajează. Cei care înțeleg că un anumit lucru este important pentru tine, indiferent de relevanța pe care o are pentru ei. Un astfel de iubit este de păstrat.

 

Adaugă valoare vieții tale

Nu este vorba despre evoluția financiară și aportul lui ci de creșterea ta personală. Te simți stimulată să progresezi, să crești, să evoluezi?

Este un partener care te inspiră fie pentru că are o cultură generală mai bogată sau este mai ambițios? Ai dat peste un câștigător!

 

Se simte liber în preajma ta

Atunci când partenerul își permite să râdă pe seama lui, să se joace sau să fie copilăros, înseamnă că se simte în largul lui în prezența ta.

Când este liber, lipsesc și inhibițiile, și dorința de a poza în vreun perfect. Vrea să îl vezi în momentele de vulnerabilitate și îi place să se expună în fața ta. Minunat!

 

Te validează

Nu trebuie să ai nevoie de validare ca să te simți iubită sau împlinită. Și totuși, un partener care știe să îți dea dovezi de apreciere și afecțiune, te va face să te simți prețuită.

Ori, într-o relație de asta avem nevoie de la persoana de lângă noi. Iar un astfel de comportament ne dă mai multă siguranță în relație.

 

Este dispus să facă și compromisuri

Este imposibil să fiți permanent pe aceeași lungime de undă, mereu unul în asentimentul altuia. Vor exista diferențe, dorințe sau nevoi diferite și, inevitabil, vor apărea și conflictele.

Asta dacă nu sunteți dispuși să negociați și să faceți compromisuri. Dacă este deschis și acceptă să lase de la el pentru a fi și tu mulțumită, înseamnă că este un partener cu care vei putea mereu să comunici și împreună veți aplana dacă nu veți evita mare parte dintre conflicte.

 

Îți respectă opiniile

Nu gândim la fel și în multe situații opiniile noastre pot fi diferite. Dar asta nu trebuie să ducă la o ceartă, chiar dacă nu poate avea loc pe moment niciun compromis.

Este suficient ca fiecare dintre voi să știe să respecte opiniile celuilalt, oricât de diferite sunt de ale sale.

 

Te iubește, dar se iubește și pe sine

Un partener care știe să se iubească și pe sine nu va dezvolta dependență și se va simți bine și de unul singur.

Crezi că dependența este un semn de iubire? Ce faci dacă în anumite momente ești indisponibilă, iar nevoia lui de atenție, confirmare și validări îl îndreaptă către cineva care (cel puțin pare că) are mai multă disponibilitate pentru moment?

Caută un partener care se respectă pe sine și are o stimă de sine bună.

 

Este demn de încredere

O relație are mereu suișuri și coborâșuri. Veți avea momente tensionate și altele de distanță.

Nu este prea plăcut dacă nu ai încredere în partenerul tău și te întrebi mereu dacă îți este fidel sau dacă își respectă cuvântul dat. Pe termen lung, lipsa de încredere vă va distanța și mai mult.

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top