Now Reading
Beauty and the office

Beauty and the office

trisi-cristea
beauty-and-the-office

Este frumusețea mai degrabă un avantaj sau mai degrabă un dezavantaj pentru o femeie care muncește?

Bărbații atractivi, frumoși și înalți, sunt promovați mai ușor și chiar se crede că sunt mai deștepți decât bărbații mai puțin atrăgători. La femeile atractive lucrurile se pot petrece la fel sau… dimpotrivă!

Jaclyn Wong, profesoară la Universitatea din Chicago, împarte potențialul nostru de atracție în două grupe de „active”: lucrurile cu care ne naștem (trăsături simetrice, înălțime etc.) și lucrurile la care lucrăm, cum sunt îngrijirea, machiajul, selecția garderobei. Cercetările ei au descoperit că această din urmă secțiune face cea mai mare diferență în modul în care sunt percepute femeile, atât în viața socială, cât și în viața profesională.

Un profesor de la Universitatea de Stat din Washington a realizat, în urmă cu 4 ani, un studiu cu titlul: „Pentru femeile de afaceri, frumusețea este o răspundere”. La o companie care făcea disponibilizări „din cauza condițiilor economice”, studiul a relevat că femeile frumoase erau percepute de colegii lor bărbați ca fiind mai puțin sincere, mai puțin demne de încredere în calitate de lideri, și în consecință erau mai pasibile de a fi concediate, în raport cu femeile cu aspect mai obișnuit. Ba mai mult decât atât, femeile extrem de atractive erau considerate foarte periculoase – iată deci fapte care se opun stereotipului că femeile mai atractive se descurcă mai bine în obținerea unui loc de muncă sau a unei promovări.

De cele mai multe ori, femeile intră în competiție unele cu altele, iar cele frumoase trec drept o amenințare. Când o femeie ajunge într-o poziție de conducere, frumusețea ei devine o responsabilitate. Și asta pentru că stereotipurile ne spun că o femeie nu poate să fie și frumoasă, și deșteaptă. Din fericire, sunt și companii care mizează tocmai pe carisma unui manager femeie, care, prin aspectul său fizic, poate atrage mai multă înțelegere, amabilitate, cordialitate din partea angajaților și partenerilor.

Citește continuarea articolului în ediția de martie-aprilie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top