Now Reading
Iulia Roșu Panțuru: Cred în alegeri conștiente și libertate!

Iulia Roșu Panțuru: Cred în alegeri conștiente și libertate!

Avatar photo
cred-în-alegeri-conștiente-și-libertate

Anticii spuneau că frumusețea rezumă și însumează toate virtuțile, deoarece le încarnează, le face vizibile. Epocile se străduiesc să revizuiască ideile despre raporturile formale care descriu frumusețea, dar această intuiție antică ramâne valabilă și azi. Și cine o poate spune mai bine decât Dr. Iulia Roșu Panțuru, medic specialist de vârf care îmbină două misiuni: aceea de a sta de veghe pentru frumusețea fizică și aceea de a hrăni cu ea starea de bine a celor care i se adresează?

„Cred că echilibrul între atenția pe care o dăm corpului fizic, ascultându-i nevoile și îngrijindu-l, și atenția pe care o dăm psihicului, emoțiilor și sufletului, dedicându-le timp fiecaruia în parte, este secretul frumuseții în general”, mărturisește ea.

Psychologies: Când ai știut că îți dorești să devii medic?

Dr. Iulia Roșu Panțuru: Pe la doi ani, am învăţat o poezie despre o păpușică bolnavă. De atunci am știut că vreau să fiu doctoriţă și mamă. Când am mai crescut, interacţiunea mea cu medicii a crescut și ea, iar în adolescenţă toţi medicii au ajuns să mi se pară puţin „ciudaţi”. Începusem să cred că, oricât mi-aș dori să fiu medic, nu mi-aș dori să devin o ciudată. Cred că de fapt era vorba doar despre teama că nu voi reuși, că nu voi fi suficient de bună. Totuși i-am povestit iubitului meu din liceu că mă gândesc să dau admitere la medicină. El mi-a răspuns că eu sunt doar frumoasă, nu și atât de deșteaptă încât să fac medicina! Ei bine, atunci am decis că voi merge pe acest drum, și voi fi și foarte bună! Îi voi arăta că pot! Îi mulţumesc pentru impulsul dat!

Specilizarea în dermatologie și aplecarea spre medicina estetică au venit din iubirea de frumos și din convingerea că putem cu toţii să trăim o viaţă frumoasă și să îmbătrânim cu înţelepciune. Nu cred în antiaging, însă cred cu tărie în beautiful aging, în păstrarea trăsăturilor unice și naturale ale persoanelor cu care lucrez – aceasta este misiunea mea! Abordez și lumea interioară a pacienţilor mei, încercând să îi provoc să înţeleagă de ce apelează la diverse proceduri, să-și conștientizeze motivația, să nu își dorească să devină altcineva, ci să obţină cea mai bună versiune a lor. Și desigur, să conștientizăm împreună că îmbătrânitul frumos nu este doar o chestiune de aspect fizic, ci de echilibru emoţional, mental, spiritual și fizic. Acel întreg la care aspirăm cu toţii, care implică iubire de sine, acceptare, blândeţe, compasiune, în primul rând faţă de propria persoană. Căci nu frumuseţea ne face să iubim, ci iubirea ne face să vedem frumusețea.

Psychologies: Ce înseamnă frumusețea pentru tine? Ai un model de frumusețe și de stil?

Dr. I. R. P.: Frumuseţea depășește cu mult aspectul fizic; ea se simte din felul în care gândește și vorbește fiecare, din felul în care merge, se dedică, susţine, contribuie și îi inspiră pe cei din jur. Nu am un singur model de frumuseţe – am mai multe! Fiecare persoană are frumuseţea și unicitatea sa. Dar undeva în adâncuri avem cu toţii aceeași nevoie de bază: de a primi și a oferi iubire. Drept urmare aleg să văd, în fiecare persoană pe care o cunosc, un model de frumuseţe și inspiraţie. Referitor la stil, cred că mă reprezintă stilul clasic. Iubesc discreţia, eleganţa și perlele.

Citește continuarea articolului în ediția de martie-aprilie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top