Now Reading
Înfruntând norii războiului, prin împuternicirea constructivă oferită de coaching

Înfruntând norii războiului, prin împuternicirea constructivă oferită de coaching

adina-tarry
înfruntând-norii-războiului-prin-împuternicirea-constructivă-oferită-de-coaching

Dacă în generația noastră am crezut că am scăpat fără a fi implicați într-un război prin apropiere și că pandemia Covid din 2020 ne-a fost de ajuns și ar fi fost deja cumva „războiul nostru”, în realitate, în primăvara lui 2022, „ciuma” a fost rapid urmată de război, dovedind astfel că sperasem în zadar.

Conflictele și provocările de tot felul au pus permanent și uneori violent, presiune asupra civilizației umane, să găsească soluții noi pentru a se proteja și a crea un cadru și o existență mai sigure, care să îi permită evoluția.

Iar lista realizărilor umane este foarte lungă și impresionantă, de la incredibilele artefacte arhitecturale ale civilizațiilor antice până la explorarea spațială modernă de astăzi, care ne-a permis să vedem înapoi în timp, până la începutul stelelor și planetelor când se năștea Cosmosul.

În același timp, războaiele au adus în mod regulat momente de criză, când echilibrul societății este grav perturbat, cu mult impact și consecințe negative pentru indivizi și grupuri, în general.

Un număr relativ mic de oameni sunt implicați direct în războaie, în capacități profesionale militare, medicale sau logistice, de exemplu. În schimb, întreaga populație este supusă la o consecință pe care pur și simplu trebuie să o îndure cu toate manifestările sale urâte de traumă, pierdere, distrugere, dezrădăcinare, emigrare, anxietate, incertitudine, risc. Războiul e o schimbare gravă a cursului vieții individuale și colective, cu consecințe pe termen mai scurt sau mai lung,  care uneori pot fi remediate și alteori nu.

Citește articolul integral în ediția de aprilie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top