Now Reading
Piesă de rezistenţă pe mesele de sărbători: apa minerală naturală

Piesă de rezistenţă pe mesele de sărbători: apa minerală naturală

claudiabenea2022
piesă-de-rezistenţă-pe-mesele-de-sărbători-apa-minerală-naturală

În fiecare an în perioada sărbătorilor fluxurile de știri sunt inundate de vești despre cât de mulți oameni ajung la spital cu indigestii. Cea mai mare provocare în această perioadă sunt mâncărurile grele și acide, la care se adaugă multe și variate prăjituri și dulciuri, dar și delicioasele cocktailuri.

Cei mai mulți dintre noi ne-am obișnuit să folosim tot felul de suplimente pentru a ne ușura digestia. Anul acesta vă provoc să faceți un exercițiu simplu: schimbați suplimentele/ medicamentele pentru digestie cu apă minerală naturală!

„Apă?!” veţi exclama. Știu că vi se pare banal, dar veți fi surprinși de rezultate. Apa minerală naturală este un aliment din toate punctele de vedere, dar este și cel mai ieftin „medicament” de prevenție. În perioada sărbătorilor, ca să vă bucurați de plăcerea bucatelor, vă recomand să aveți la îndemână acasă 2-3 sortimente de apă minerală naturală, plată și carbo.

  1. Cea mai mare cantitate de apă pe care ar trebui să o cumpărați este de apă plată, care să fie ușoară, de băut între mese, pe parcursul întregii zile. Este vorba despre așa-numita apă oligominerală – cu un reziduu sec între 250 și 500 mg/L – de exemplu Perla Harghitei (roz), Borsec, Artesia, Cheile Bicazului, iar pentru copii Carpatina și Aquatique. Cei care doresc o apă mai sofisticată, la sticlă, pot opta pentru D’ora sau Aur’a.

La masă, aceste ape pot însoți salatele, fructele de mare, carnea slabă de pește, pui sau curcan şi deserturile fine. La temperatura de 10-12 grade, ele se potrivesc bine alături de un vin alb, mai corpolent, sau roșu, tânăr, lejer, aromat.

  1. Un alt sortiment de apă pe care ar trebui să îl aveți în vedere este apa bicarbonatată. Apele bicarbonatate sunt extraordinare – ele conțin bicarbonați, în mod natural (pe etichetă apare hidrogencarbonat-HCO3). Un exemplu ar fi Carpatina roz. Cu cât cantitatea de bicarbonaţi este mai mare, cu atât apa este mai bună. Această apă se bea dimineața pe stomacul gol, când înregistrăm cea mai mare aciditate. Bicarbonații au extraordinarul rol de a tempera hiperaciditatea gastrică, dar și de a reduce mult pofta de mâncare și de dulciuri.

Citește continuarea articolului în ediția de decembrie 2022 – ianuarie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top