Now Reading
Primăvara și nutriția

Primăvara și nutriția

cori-grămescu
primăvara-și-nutriția

Foarte mulți folosesc în mod eronat termenul de „detoxifiere” prin alimentație și o asociază cu introducerea de „trufandale” la început de sezon. Nu este corect să spui că poți face detoxifierea organismului, pentru că organismul nostru se detoxifică singur, natural, indiferent ce alegem să mâncăm. Este un proces pe care nu îl putem influența cu mâncare în niciun fel, el se întâmplă oricum. Prin alimentație ne putem întări corpul, putem avea o alimentație mai bogată în nutrienți de bună calitate și putem să avem un sistem imunitar puternic, dar asta nu înseamnă că ne „detoxifiem”. Ce putem face însă pentru a ne întări corpul și a ne recupera energia,  după o iarnă în care nu am mâncat corect și hrănitor pentru corpul nostru și nu am petrecut suficient timp în aer liber și lumină naturală, este să ne împrietenim cu alimentele verzi.

Cum să ne împrietenim cu alimentele verzi?

Primul pas pentru a începe să consumăm alimente verzi e să înțelegem că ele sunt foarte benefice pentru sănătate, dar înainte de acest aspect, să ne antrenăm curiozitatea în raport cu noi feluri de a mânca. Relația pe care o avem cu mâncarea seamănă foarte tare cu relația pe care o avem cu noutatea din viața noastră. Ne putem oricând deschide orizonturile printr-o dorință autentică de a vedea ce e dincolo de zona familiară nouă.

Citește continuarea articolului în ediția de martie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top