Now Reading
Romantische Strasse: Drumul Romantic pe care să-l parcurgi o dată în viaţă

Romantische Strasse: Drumul Romantic pe care să-l parcurgi o dată în viaţă

andra-pascu
romantische-strasse-drumul-romantic-pe-care-să-l-parcurgi-o-dată-în-viaţă

Vrei să pleci într-o vacanță cu aer romantic, să explorezi la pas orașe cu parfum medieval și să te bucuri cum timpul stă în loc? Atunci te invităm la poalele Alpilor în Germania, una dintre cele mai frumoase, complete și dinamice destinații de vacanță în anul 2023.

Am ales pentru voi Romantische Strasse, sau Drumul Romantic, considerat unul dintre cele mai pitorești și frumoase trasee de vacanță din Europa. Drumul începe în Würzburg şi ia sfârșit în Füssen și se întinde pe aproximativ 460 de kilometri, străbătând două provincii celebre, Bavaria și Baden-Württemberg. Am alcătuit pentru voi un ghid cu cele mai atrăgătoare opriri: de la romanticul oraș Rothenburg ob der Tauber, localitatea medievală Augsburg, istoricul Dinkelsbühl, Biserica Wieskirche și până la celebrele castele Neuschwanstein și Hohenschwangau.

Indiferent dacă vrei să-ți petreci 4 zile sau o săptămână conducând pe Drumul Romantic al Germaniei, un lucru este sigur, nu vei rămâne fără locuri de văzut și de explorat. Traseul sintetizează diamantele turistice ale țării din 28 de localități: Wurzburg  > Tauberbischofshein > Lauda-Konigshofen> Bad Mergentheim > Weikersheim > Rottingen > Creglingen > Rothenburg ob der Tauber > Schillingsfurst > Feuchtwangen > Dinkelsbuhl > Wallerstein > Nordlingen > Harburg >Donauworth > Augsburg > Friedberg >Kaufering > Landsberg am Lech > Hohenfurch > Schongau >Peiting > Rottenbuch > Wildsteig > Steingaden/Wieskirche > Halblech > Schwangau (Neuschwanstein) > Fussen. Însă cum timpul poate fi un impediment, iată principalele activități pe care ar trebui să le incluzi în itinerarul tău.

Mergi pe urmele lui Pinocchio în Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber este un adevarat muzeu în aer liber, reconstruit după distrugerile suferite în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Este un burg cu atâtea turnuri, încât a fost numit Ierusalimul francon, cu porţi şi case care arată ca în perioada medievală, cu străduţe pietruite şi kilometri întregi de ziduri vechi. Rothenburg ob der Tauber îşi merită pe deplin renumele de cel mai romantic oraş din Bayern şi nu numai.

Citește continuarea articolului în ediția de martie-aprilie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top