Now Reading
Un weekend pentru a te rasfata

Un weekend pentru a te rasfata

Revista Psychologies

Exista timp pentru tot, mai putin pentru propria persoana. Din ce in ce mai multe femei se plang de aceasta problema. Mananca atunci cand pot, nu cand trebuie. Dorm – potrivit statisticilor – din ce in ce mai putin, cand au terminat treaba, nu cand isi doresc.

Iar „a se ocupa de sine“ se limiteaza la strictul necesar. Constrangerile exista, este adevarat, dar nimeni nu castiga nimic daca se angajeaza intr-o competitie plina de sacrificii.

De aceea, haideti, doamnelor, din cand in cand, sa ne rasfatam doua zile sau sa visam seara o ora in baie, sa ne hidratam, sa ne masam.

Aceasta pauza-placere ne impaca cu noi insine si ne permite sa ne recuperam energia consumata.

A regasi ritmul

Doua zile cu tine, la tine. Fata in fata cu nevoile si dorintele tale. Iar daca aceste 48 de ore sunt chiar imposibil de obtinut, putem folosi niste „paranteze“.

De exemplu, o seara sau o duminica dupa-amiaza. Sa uitam de ceasuri si de functionalitatea lor. Timpul nu mai exista. Caci tot ceea ce tine de cotidian ne face sa pierdem propriul ritm interior. Ne supunem orelor de munca, timing-ului, obligatiilor de acasa etc.

Singurul ceas pe care ar trebui sa-l respectam este al nostru. Sa mancam atunci cand ne este foame, sa dormim atunci cand ne este somn.

Este minunat sa reintram in contact cu senzatiile pe care nu le-am mai avut demult. Si foarte instructiv!

Redescoperim nevoile uitate ale organismului nostru, ne amintim de ele pentru a ne „amenaja“ mai bine orarele impuse si pentru a ne modifica un pic obiceiurile. Prin aceasta oprire, corpul isi va regasi intr-un fel inocenta autentica.

Curat, dulce, regresiv

Corpul reinvata sa elimine. Cand ne odihnim, diureza este mai abundenta, de aceea trebuie sa bem multe lichide. Apa, ceai verde, suc de rosii, suc de fructe proaspete. Iar operatiunea de „dezumflare“ este cu atat mai eficace, cu cat usuram munca digestiva.

Stomacul se calmeaza si nu este zorit sau aglomerat. Senzatiile de foame si de satietate apar de la sine. Timp de cateva ore, putem sa avem parte si de un festin gastronomic, desigur, sanatos.

Aminteste-ti de cele mai (ne)vinovate placeri: gustarea de dupa-amiaza, ceaiul parfumat, prajiturile delicioase. Ceva lejer, dar mai ales ceva afectuos.

O piele rozalie de placere

Si pielea oboseste, nu numai noi. Stresata, molesita, aceasta are nevoie sa fie curatata cu tandrete si „pansata“. Poti incepe cu exfolierea fetei si a corpului pentru a indeparta celulele moarte, a activa circula-
tia superficiala si a permite o mai buna patrundere a produselor active care sunt aplicate pe urma.

Pune-ti in palma putin gel sau crema pentru peeling. Freaca-ti palmele, apoi aplic-o ca pe o crema de ingrijire, pe toata fata, in afara conturului ochilor. Nu uita de pielea din jurul buzelor, de gat si decolteu.

Apasa putin cu palma pentru a o fixa si maseaza-te cu gesturi ample. Nu iti recomandam miscarile mici si circulare, prea apasate si agresive. Clateste-te cu apa calduta si sterge-te.

Gelul de curatare exfoliant pentru uniformitate si luminozitate de la Nivea chiar isi face treaba.

Pentru corp, principiul este cam acelasi, doar frecarea e mai generoasa. Poti pune gel de dus in produsul de gomaj. Va spala si exfolia, in acelasi timp.

Daca nu vrei sa faci tu combinatia asta si iti doresti un produs „de-a gata“, Oriflame are in gama Nature Secrets un gel de dus exfoliant cu un miros de iti vine sa il mananci!

De asemenea, daca pielea ta suporta, poti incerca si lufa. Bineinteles, ultima clatire se face cu apa rece!


Citeste continuarea articolului in Psychologies ianuarie-februarie 2012

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top