Now Reading
Unde facem un girls trip?

Unde facem un girls trip?

andra-pascu
unde-facem-un-girls-trip

Vrei să pleci în vacanță singură, cu una, două sau chiar mai multe prietene? Poate fi fun, poate fi aventură, poate fi risc, poate fi interzis – depinde de destinație. Am ales pentru voi, fetelor, cele mai potrivite destinații!

Conceptul de „girls trip” a devenit în ultimii ani un trend în continuă ascensiune, care a creat și noi oportunități în industria turismului. Au apărut zeci de filme, emisiuni dedicate exclusiv excursiilor pentru femei, cărți pe acest subiect (de exemplu: 50 Best Girlfriends Getaways Worldwide, de Marybeth Bond), ba chiar și sejururi tematice pentru grupurile de femei.  Am alcătuit pentru tine un ghid cu câteva dintre cele mai atrăgătoare propuneri.

Israel, destinația hit indiferent de anotimp

Dacă îți dorești o vacanță cu activități variate și temperaturi prietenoase indiferent de sezon, Israelul este cu siguranță principala destinație pe care să o ai în vedere. Te vei bucura de locuri istorice cu o încărcătură emoțională aparte, de peisaje unice, de plaje întinse, care au certificarea Blue Flag, de o bucătărie tradițională delicioasă, de piețe și bazaruri de a căror atmosferă te vei îndrăgosti instantaneu, dar și de o viață de noapte vibrantă, cu opțiuni de distracție la fiecare pas.

În plus, Israelul ocupă locul 5 în topul celor mai sigure state pentru turiști, potrivit unui studiu realizat de „The Swiftest”, un site american din domeniul asigurărilor. Nivelul criminalității este redus aici, astfel că cei care vizitează această țara se pot deplasa în deplină siguranță, indiferent care este destinația în care aleg să își petreacă vacanța.

Dacă ideea unei excursii în Israel îți sună bine, avem și câteva propuneri de atracții pe care nu ai voie să le ratezi odată ce ajungi aici. Începe cu o vizită în eclecticul Tel Aviv, cu centrul istoric Jaffa, piețele sale de mirodenii delicioase și cluburile în care te poți distra până în zorii zilei. Continuă cu explorarea plajei, cu o scurtă oprire în orașul antic Caesarea, dar și o plimbare în Haifa, una dintre cele mai colorate destinații ale țării. Trece pe listă și Ierusalimul, unde e musai să te oprești la Zidul Plângerii pentru un moment de liniște și o rugăciune, dar și Eilatul, cel mai cald oraș din Israel, o destinație de vacanță perfectă pentru cei care iubesc marea, plaja, soarele și sporturile nautice.

Cum ajungi în Israel?

Peste 40 de zboruri săptămânale asigură conexiunea între București și Tel Aviv. Prețul pentru un bilet de avion începe de la 150 euro/ persoană, iar călătoria durează puțin peste 2 ore.

Când este perioada ideală pentru a călători în Israel?

Temperaturile blânde fac din Israel o destinație ideală pentru o călătorie în orice anotimp al anului. Sezonul de plaja din Tel Aviv începe în luna aprilie și se continuă până în luna octombrie.

Spania, sangria, soare și fiesta!

Indiferent de orașul ales, Spania este o destinație perfectă pentru următoarea excursie cu gașca de prietene. Tapas și alte preparate delicioase, sangria cât cuprinde, arhitectură impresionantă, muzee pentru toate gusturile, magazine, parcuri de distracție, plaje, petreceri și oameni veseli, puși mereu pe distracție: Spania chiar le are pe toate!

Dacă prima oprire este Barcelona, e musai să bifezi un tur al operelor lui Gaudi (în special Casa Battló, Parcul Güell și impresionanta Sagrada Familia). Pentru cele mai colorate cadre de Instagram, îți recomandăm și balconul de la Palau de la Música Catalana. În Madrid, totul se rezumă la artă: nu trebuie să ratezi muzeele Prado, Thyssen-Bornemisza și Reina Sofia. Sevilla te va cuceri cu arhitectura sa, Valencia este destinația ideală pentru un city break de relaxare, iar Málaga este prin excelență capitala distracției din sudul Spaniei.

Bonjour la France

După succesul recent al serialului Emily in Paris, după toate filmele, cărțile și poveștile pe care le-am descoperit de-a lungul timpului, concluzia e una singură: Franța este una dintre cele mai bune destinații europene pentru o vacanță alături de cei dragi. Și cine spune că Parisul trebuie să fie exclusiv orașul iubirii, locul în care doar cuplurile merg în vacanță? E important să celebrăm iubirea în toate formele ei.

Prin urmare, dacă vrei să te bucuri de un girls trip cu adevărat glamorous, plănuiește un sejur parizian ca la carte. Nu trebuie să lipsească plimbările de-a lungul Senei, sesiunile de shopping și pauzele de relaxare… cu un croissant și o cafea bună alături.

O vacanță inspirată de… Mamma Mia!

Da, exact la filmele Mamma Mia ne referim, cele două pelicule care ne fac de fiecare dată poftă de vacanță, de muzică, de dans, de… soarele Greciei! Așa că ce ai spune de o vacanță alături de cele mai bune prietene în două dintre cele mai frumoase insule din această țară?

Dacă încă te gândești la destinațiile ideale pentru vară, e musai să iei în calcul și insulele Skiathos și Skopelos, unde a fost filmat primul Mamma Mia. Însă pe lângă locurile care apar în film, vei descoperi aici peisaje cu adevărat spectaculoase, plaje ascunse în inima naturii, ape de turcoaz și o atmosferă care te va încărca pozitiv. Dacă alegi cazarea în Skopelos, îți recomandăm să te cazezi în capitala insulei, Skopelos Town, unde vei găsi un centru istoric cu o arhitectură absolut minunată. Iar dacă ai posibilitatea de a face asta, închiriază o mașină pentru a explora ambele insule cum se cuvine. Într-adevăr, există autobuze care fac turul lor și te lasă la principalele plaje, dar cu mașina este mult mai comod să ajungi în zonele mai puțin accesibile, comorile ascunse ale Greciei!

Material realizat cu sprijinul Ministerului Turismului din Israel.

logo-israel

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top