Now Reading
Mi-e tare teama cand ma gandesc la bacalaureat

Mi-e tare teama cand ma gandesc la bacalaureat

Tocmai am trecut in clasa a XII-a si mi-e tare teama cand ma gandesc la bacalaureat. Simt ca nu mai am incredere in mine, mi-e teama ca o sa-l iau cu nota mica, desi eu invat foarte bine si am note mari. Vreau sa-mi recapat increderea in mine si sa am speranta ca totul va fi bine!!

Intrebare pusa de: Aurash_girl, 17

Raspunsul psihologului:

Contrar a ceea ce se crede in general, cel mai bun lucru pe care il putem face atunci cand ne confruntam cu o problema este sa ne relaxam. Exact asta trebuie sa faci si tu. Grijile nu fac decat sa complice lucrurile, dar ne-am conditionat sa ne ingrijoram excesiv.

In primul rand, cauta suport emotional la persoanele in jurul tau. Daca parintii nu te preseaza cu exigente inalte si te sprijina emotional (vorbesc cu tine, te linistesc, te incurajeaza, iti vor spune ca au incredere in tine si ca te iubesc neconditionat, indiferent de rezultatul examnului) este un lucru minunat. De asemenea, o prietena sau un prieten bun care sa te sustina inseamna foarte mult.

In al doilea rand, fa-ti un program de studiu si tine-te de el cu consecventa. Incearca sa alternezi perioadele de studiu cu momente de relaxare. Evita sa te epuizezi. Un proverb chinezesc ne invata ca cele mai bune rezultate se obtin atunci cand functionam la 70% din capacitatea noastra.

In al treilea rand, invata 1-2 tehnici de relaxare (sunt carti pe piata care trateaza acest subiect). Fa loc in programul tau acestor tehnici si – foarte important! – aplica-le zilnic.

Mult succes!.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top