Now Reading
De cateva luni nu ii mai convine nimic

De cateva luni nu ii mai convine nimic

De mult imi doresc sa gasesc o persoana care imi poate da raspunsuri… Sunt cu acest barbat de 4 ani si jumatate, avem un baietel impreuna de aproape 3 ani. De cateva luni nu ii mai convine nimic, uneori am impresia ca nici de copil nu-l mai intereseaza… Cat despre mine, nu are nevoie de mine decat daca ii e foame sau vrea o seara amoroasa… Cand ne certam imi spune ca lui nu-i place ce se intampla si ca nu vede relatia asta foarte departe in viitor. E gelos, in rest nimic. Am incercat sa il fac sa-mi explice ce are dar spune ca nu inteleg. Ce poate fi? Va multumesc.

Intrebare pusa de: alexandra, 20

Raspunsul psihologului:

Din pacate, informatiile sunt prea sarace pentru a-ti da un raspuns valid. Si nici nu vreau sa fac presupuneri hazardate (gen „ este posibil sa se gandeasca la o alta femeie, una despre care crede ca poate sa-l inteleaga asa cum tu nu poti” etc), pentru ca nu ar avea nici o baza reala.

Imi spui ca este gelos si ca isi doreste seri amoroase cu tine, ceea ce este un semn bun. Te doreste si nu este dispus sa te piarda acum, in ciuda faptului ca uneori se gandeste cum ar fi daca v-ati desparti („nu vede relatia asta foarte departe in viitor”).

Cert este ca sotul tau este nemultumit de viata lui acum. Isi doreste o schimbare, dar nu-i este nici lui clar ce anume isi doreste. Probabil isi imagineaza ca, in alte conditii (de exemplu daca nu ar avea o sotie si un copil, care sa-l tina „legat”), ar putea face si ar putea avea mult mai multe lucruri. Dar si aceasta nu-i decat o presupunere.

Merita sa investighezi schimbarile care au avut loc recent in jurul lui: la serviciu, in grupul de prieteni etc. Au aparut persoane noi, interesante? Cuiva s-a intamplat ceva demn de admiratie (sau invidie), ceva ce si-ar dori si sotul tau etc?

Iti recomand sa te inarmezi cu multa rabdare si sa observi ce se intampla, fara sa incerci sa fortezi lucrurile. Cu cat vei observa mai mult, cu atat vei intelege mai mult. Eventual vei ajunge sa intelegi suficient de mult pentru a-i explica si lui ce se intampla cu el..

View Comment (1)
  • Ceea ce văd eu aici este vorba despre un episod de depresie. Clar!

    Iar depresia se tratează prin re-crearea unei legături cu Sinele,prin raportare la un nou set de valori,şi cu medicaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top