Now Reading
Magia argilei

Magia argilei

Revista Psychologies

Purificatoare, antiseptica si 100% naturala, acest pamant miraculos iti face bine atat in exterior, cat si in interior. Poate suna ciudat, dar incearca dimineata paharelul cu argila!

 

Argila… Egiptenii o foloseau pentru a ingriji ranile. Hipocrate, parintele medi­cinei, ii lauda calitatile. Astazi, NASA ii acorda un rol determinant in aparitia vietii pe Pamant, datorita capacitatii de acumulare si transfer al energiei. Recunoscuta pentru proprietatile sale cosmetice si antiseptice, argila isi are locul in categoria tratamentelor, atat in dulapul propriu, cat si in farmacii, chiar daca stiinta ignora faptul ca actioneaza si ca antibacterian, favorizand refacerea tesuturilor afectate.

Efect de sugativa si detoxifiant

Printre numeroasele sale proprietati, oamenii de stiinta au pus in lumina extraordinarele ei capacitati de absorbtie si… adsorbtie. A nu se confunda!

Absorbtia lucreaza la suprafata. Este efectul sugativa, altfel spus, retentia apei, grasimii si gazelor. Argila absoarbe de pana la opt ori greutatea sa, ceea ce o transforma intr-un ingredient-vedeta al sampoanelor si mastilor pentru parul gras. Absoarbe excesul de sebum si murdarie fara a agresa scalpul sau firul de par.

Adsorbtia atrage toxinele si impuritatile, apoi le fixeaza. In mediu intern, sub forma de comprimate sau gelule ori diluata in apa, argila adsoarbe si neutralizeaza bacterii, acizi organici, toxine, dar si antibiotice si alte medicamente. In masura in care o cura de argila nu este recomandata cand te afli sub tratament medicamentos – deci, cu aceasta exceptie – este ideala pentru a elimina reziduurile. Folosita extern (masti, comprese), este un „aspirator“ excelent pentru toxine si impuritati.

Fiecare pamant cu beneficiile sale

Daca argila isi datoreaza culoarea mediului originar, proprietatile ei depind de compozitia chimica si de structura sa cristalina. Cele mai folosite trei tipuri de argila sunt: litiul, montmorilonitul si caolinitul. Verde sau albastru, litiul este foarte absorbant. Se utilizeaza pentru descongestionare, curatare si face miracole impotriva durerilor articulare si musculare.

Galben, verde, albastru, rosu sau roz, montmorilonitul este foarte adsorbant. Elimina impuritatile si este ingredientul de baza in mastile de infrumusetare. Alb, caolinul este mai putin activ decat celelalte doua. Este folosit pentru a lumina si a improspata pielea, iar impreuna cu montmorilonitul, pentru absorbtie.

Detoxifiere 100% bio

Sunt cunoscute calitatile argilei impotriva punctelor negre, insa mai putin efectele de purificare interna. Iata o reteta pentru detoxifiere – de urmat timp de douazeci si una de zile. Seara, amesteca o lingura rasa cu argila verde pudra, intr-un pahar cu apa slab mineralizata. Lasa-l pana dimineata, cand vei bea apa, fara a inghiti ce a ramas pe fundul paharului. Adeptii acestei cure spun ca tenul devine mai luminos, pielea mai neteda, tranzitul intestinal se regleaza si abdomenul se dezumfla. Compozitia bogata in minerale si oligoelemente (siliciu, magneziu, calciu, fier, sodiu, potasiu) ii ofera si o putere remineralizanta.

Alta calitate a argilei este aceea de a absorbi mirosurile urate. Testeaz-o! Pune doua linguri de argila verde jos, in frigider si reinnoieste-le la doua saptamani. Oare pentru asta foloseau egiptenii argila la imbalsamarea mortilor?

Cum sa folosesti argila

–  Alege-o sub forma de pudra pentru a fi dozata mai usor. Aslavital este ideala pentru asta.

–  Arunc-o dupa folosire. Nu refolosi nici benzile impregnate cu argila, pentru ca pot contine si toxine.

–  Nu o lasa prea mult pe piele. De cum incepe sa se usuce, indeparteaz-o cu o crema sau cu suc de lamaie diluat in apa minerala calduta.

–  Dupa fiecare aplicare, curata pielea cu un lapte calmant.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top