Now Reading
Am 28 de ani si nu pot fi punctuala

Am 28 de ani si nu pot fi punctuala

As dori un sfat. Am 28 de ani si nu pot fi punctuala. Ce solutii ar exista? Oare acest defect nu s-ar putea vindeca niciodata? Adevarul este ca s-ar putea sa imi placa, pentru ca asa sunt in centrul atentiei. Cum as putea rezolva problema?

Intrebare pusa de: Bontila, 29

Raspunsul psihologului:

Uneori, cand intarzii, devii intr-adevar centrul atentiei, atragand astfel privirile tuturor (de exemplu la o petrecere). Uneori un iubit poate deveni mai receptiv daca il lasi sa astepte putin, se poate bucura mai mult sa te vada sau de ce ii oferi, daca nu primeste totul pe tava de la inceput.

Alteori risti sa pierzi o slujba (daca de pilda intarzii la un interviu sau la o sedinta), o vacanta (daca pierzi trenul sau avionul) sau un prieten (daca s-a saturat sa te tot astepte).

In orice caz, mesajul pe care-l transmiti este ca persoana care te asteapta nu este suficient de importanta pentru tine incat sa merite efortul unei planificari, in vreme ce tu esti o persoana ocupata, pentru care ceilalti ar trebui sa fie oricand disponibili. Aidoma unui copilas care crede ca poate sa se joace cat vrea si cu cati prieteni vrea, dar, cand are chef, mama lui il asteapta si ii apartine intru totul.

Vreau sa spun ca a fi centrul atentiei nu inseamna neaparat ca esti tinta unor sentimente frumoase, ci deseori, in functie de personalitatea celui care asteapta, devii obiectul nemultumirii si furiei lui si tu esti cel care pierde.

Mi se pare important faptul ca va recunoasteti problema si ca v-ati dori sa va schimbati. Mai intai ati putea sa va ganditi in ce situatii ar fi mai riscant sa intarziati si apoi ati putea incerca sa va organizati timpul in asa fel incat sa va minimizati pierderile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top