Now Reading
Am fost jignita si ranita prea mult

Am fost jignita si ranita prea mult

Problema mea este urmatoarea. Am avut o gramada de conflicte cu socrii mei, in special cu soacra mea, sotul meu a refuzat sa se implice in aceste conflicte, chiar m-a obligat sa mergem destul de des pe la ei, sa petrecem sarbatorile impreuna si sa accept rautatile mamei sale. Nu a discutat niciodata cu ea. Am incercat eu o discutie cu socrul meu, iar rezultatele nu au fost ditnre cele mai bune.

In acest moment sotul meu spune ca este alaturi de mine, chiar m-a sustinut si a racit relatia cu parintii sai, dar cum sa fac sa ma vindec? Am fost jignita si ranita prea mult, m-am simtit singura si m-a ranit mult ca nu am avut nici un fel de intelegere sau sustinere din partea lui. Va rog sa ma ajutati, cred ca problema mea este destul de comuna si multe femei trec prin asa ceva.
Va multumesc anticipat pentru rapuns!

Intrebare pusa de: Daliu, 29

Raspunsul psihologului:

Buna Dalia. Intr-adevar este o problema destul de frecventa printre multe femei din Romania, dar si din strainatate. Cred ca aceasta problema apare mai ales cand familia de baza a unuia dintre partenerii care formeaza cuplul, si mai ales casatorit, nu se „retrage”, nu adopta o pozitie de respect a noii structuri formate. Parintii incearca, probabil cum au facut pana atunci, sa se amestece in treburile si in conflictele cuplului sau chiar doresc sa coordoneze si sa controleze viata unuia dintre “copiii” lor care trebuie ocrotit si pazit.

Problema in aceasta pozitie rezida in faptul ca nici adultul (copilul parintilor lui) nu reuseste sa faca un pas matur, de retragere in propria sa familie si sa incerce sa o priveasca ca pe noua sa familie ce trebuie aparata. Tinerii parteneri nu pot face acest lucru usor si echilibrat.

Cred ca ar fi bine sa lasati timpul sa treaca, sa va vedeti de viata dv. si a familiei dv., sa va traiti noua viata alaturi de partener si de noua dv familie. Sa incercati sa construiti cat mai multe lucruri frumoase impreuna, sa va petreceti cat mai mult timp alaturi de noua dv. familie si sa incercati mai putin sa ii schimbati pe cei din jur..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top