Now Reading
Ce pot sa fac?

Ce pot sa fac?

Am ajuns la o varsta la care nu imi pot da seama ce fel de om sunt. Nu stiu ce sa mai fac si cum sa fac. Nu ma pot lauda ca am un numar extraordinar de prieteni. Sincer, nici nu am cautat pentru ca am considerat ca sunt o persoana foarte deshisa, sincera si ma descurc mai bine cu N prietenii. Acum realizez ca de fapt nu am pe nimeni, cu mici exceptii. Un mic exemplu: fac parte dintr-un grup format in general din vreo 5-6 baietii si 3-4 fete. Dupa o mica cearta ne-am cam departat. Si am observat ca una dintre fete prefera sa iesa cu toti baietii singura fara ca noi celelalte sa fim invitate. Este un om foarte ciudat si sincer pentru mine e o mare dilema. Nu stiu daca face intenionat sau fara intie dar deja devine exagerat, in sensul ca, daca eu ca fata ma inteleg foarte bine cu unul din baieti, ea face tot posibilul si se baga si momentan am ajuns la disperare. Pentru ca atunci cand si eu vreau sa ies cu ei. Ei ies fara mine… numai cu fata respectiva. Sincer, nu stiu daca eu am facut ceva gresit. Nu stiu ce sa mai fac si cum sa fac, pentru ca eu, ca fata si prietena, sunt interesata si ma doare cand ei fac chestia asta. Recunosc poate ca sunt dificila in multe privinte dar mi se pare un pic inadmisibil ce se intampla. Multumesc.

Intrebare pusa de: joy, 18 ani

Raspunsul psihologului:

„Am ajuns la o varsta la care nu imi pot da seama ce fel de om sunt” este o intrebare profunda si referitoare la cautarea identitatii. Important sa nu renunti la … a te cauta.

„Mi se pare un pic inadmisibil ce se intampla.” Poate ca este. Dar cu ce schimba aceasta judecata de valoare lucrurile? Poate ca fata aceasta se comporta revoltator pentru o prietena, dar ce vrea ea? Probabil ca vrea eliminarea concurentei. Dupa ce o sa se cupleze cu unul din baieti, problema ei va disparea. Dar a ta?

„Recunosc poate ca sunt dificila in multe privinte”. Cam vag pentru mine.
„Dupa o mica cearta ne-am cam departat”. Iarasi vag. Poate ca cearta asta nu s-a terminat, poate ca ranile nu s-au vindecat. Nu ar strica sa lamuriti mai clar lucrurile cu privire la aceasta cearta si parerile de rau sa fie exprimate direct.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top