Now Reading
Ce sa aleg?

Ce sa aleg?

Ma numesc Diana si sunt in clasa a 10-a la profil socio-uman in Baia Mare. Problema este ca din clasa a 11-a nu mai fac biologie si chimie si eu vreau sa fac facultatea de medicina. Parintii mei insista sa ma mut la o clasa paralela din liceu la profil de bio-chimie. Stiu foarte bine ca acest lucru ar fi cel mai bine pentru mine dar clasa in care sunt acum este foarte unita, m-am integrat perfect si sunt foarte atasata de colegi. Eu m-am gandit ca as putea sa invat singura dar mama spune ca imi va fi aproape imposibil. Sunt foarte confuza… nu stiu ce ar trebui sa fac. Mi-ar parea atat de rau sa-mi parasesc colegii… chiar daca acest lucru ar fi benefic pentru viitorul meu.

Intrebare pusa de: Codrea, 16

Raspunsul psihologului:

Parintii tai iti vor cu siguranta binele. Considera ca studiul este important in viata, in masura sa iti deschida oportunitati in cariera. Este foarte bine sa te gandesti la cariera, la o cariera care sa iti permita sa iti exprimi talentele si sa iti ofere satisfactii.

Pe de alta parte, eu primesc cereri de consultatii de la oameni de 40 de ani, bine realizati profesional si financiar, care isi exprima regretul ca nu si-au trait tineretea asa cum si-au dorit. Ca au pus prea mult accent pe studiu si munca, si au sacrificat oportunitati de a se distra, iubi, indrazni.
 

Se intampla insa sa primesc si cereri de consultatii de la oameni care regreta ca s-au casatorit in pripa, au preferat un stil de viata lejer si au renuntat prea devreme la a investi in cariera.Se pare ca extremele nu sunt bune. Tu pui problema de parca ar trebui sa alegi intre 2 extreme. Pe oricare ai alege-o, vei regreta. Cauta sa gasesti calea de mijloc, dezvolta o atitudine echilibrata.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top