Now Reading
De cativa ani ma atrage psihologia

De cativa ani ma atrage psihologia

Buna ziua! Am 18 ani si sunt pe clasa a XII-a,un an decisiv in ceea ce priveste viitorul meu. De cativa ani ma atrage psihologia pentru ca sunt fascinata de mintea/comportamentul uman. In aceeasi masura as vrea sa am un loc de munca relativ stabil din punct de vedere financiar, care sa presupuna cat mai mult contactul cu oameni de toate felurile.

M’am decis sa dau la facultatea de psihologie insa nu ma pot hotari asupra unei specializari (psihologie, psihopedagogie speciala sau pedagogie). M’ar ajuta enorm sa aflu parerea unui „practicant” a oricarei arii a psihologiei asupra muncii propriu-zise, a satisfactiilor de orice fel si, in fine, a viitorului individual al specializarilor disponibile.

Tin sa mentionez ca in urma testelor de cariera RIASEC care mi’au fost interpretate, am fost „diagnosticata” cu o „predominanta” social-artistica-investigativa(SAI), sunt empatica (inteligenta interpersonala), rabdatoare si o buna ascultatoare, ma intereseaza si cred foarte mult in potentialul/progresul unui individ din punct de vedere psihic. Va multumesc!

Intrebare pusa de: Giurgiu, 18

Raspunsul psihologului:

Dupa cum spuneti foarte bine, acestea sunt specializari (care nu sunt disponibile in orice facultate), iar decizia care va framanta acum poate fi amanata pana in ultimii ani de studiu. Exista multe cariere pe care le puteti urma dupa ce terminati facultatea, de pilda psihoterapie, resurse umane, chiar si publicitate. Iar satisfactiile pe care le are cineva depind intr-o mare masura de nevoile si dorintele proprii.

As mai vrea sa va spun si ca, indiferent cat de mult ai invata sau cate indrumari ai primi – desi fara indoiala ca te pot ajuta enorm – pana la urma cel mai important lucru ramane faptul ca oamenii nu pot fi inghesuiti in sabloane, fiecare dintre noi e diferit, deosebit.

Va puteti face in mare o idee despre satisfactiile unui psihoterapeut si problemele cu care se confrunta, uitandu-va la serialul In Treatment.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top