Now Reading
Imi este frica!!!

Imi este frica!!!

Este pentru prima data cand ma adresez dvs. Unul din principalele motive este ca nu mai am cu cine vorbi. Sunt intr-o relatie de cuplu de peste 3 ani, dar simt totusi ca partenerul meu nu ma intelege. Sau cel putin nu reactioneaza asa cu as avea nevoie legat de sentimentele si temerile mele. Problema cea mare cu care ma confrunt este frica. Sunt plecata din tara de 2 ani si jumatate si datorita muncii sunt nevoita sa merg foarte mult cu masina. Asta zi de zi. Nu sunt eu cea care conduc, cu toate ca mi-am luat si eu permisul de conducere de trei luni. Lucrez in Belgia si pot spune ca fac turul Belgiei in fiecare zi. Frica este vis-a-vis de accidente. Nu am vazut ceva iesit din comun care sa imi poata crea asemenea teama – un accident grav sau sa fi fost eu implicata intr-un accident. Imi este pur si simplu frica. Ma gandesc in continuu ca orice s-ar putea intampla. Cred ca as putea asocia cu frica de moarte. Nu stiu de la ce au pornit aceste sentimente, si fac eforturi zilnice de a le anihila. Sunt tanara, legat de viata mea nu pot spune ca am de ce sa ma plang. Cu toate acestea simt ca nu am un viitor inainte, nu mai pot visa si nu mai pot face planuri de viitor… Ca si cum nu as mai avea toata viata inainte. Partenerul meu ma asculta dar simt lipsa unei prietene cu care sa vorbesc. Cred ca asta este pentru mine un moment in care el nu este suficient. Aici nu am prieteni, suntem numai noi doi. Vorbesc doar cu el, este tot ce am. Am considerat ca poate si aceasta este o cauza a starii mele. Chiar nu sunt in masura sa imi pot explica. Am incercat, dar nu reusesc. Va multumesc pentru timpul acordat cuvintelor mele si pentru eventualul ajutor oferit.

Intrebare pusa de: max, 24

Raspunsul psihologului:

Simptomul dvs este un mesaj pe care nu-l puteti inca descifra, iar eu am prea putine informatii pentru a va ajuta s-o faceti. Sentimentele de insingurare si deznadejde care v-au cuprins, de pilda, pot fi o consecinta a fricii dvs sau pot fi sursa ei. Greu de spus.

V-as sfatui sa apelati la ajutorul unei persoane calificate. Daca nu stiti suficient de bine limba sau aveti vreo retinere in acest sens, scrieti-mi pe mailul [email protected] si o sa va dau eu datele de contact ale unei psihoterapeute de origine romana, care lucreaza in Bruxelles.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top