Now Reading
Imi lipseste motivatia

Imi lipseste motivatia

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, mai ales ca acum sunt in sesiune! Sunt in anul 2 la Politehnica. Problema mea este urmatoarea: imi lipseste motivatia. Mereu am fost invatata sa lupt pt a ajunge cat mai sus, am fost indemnata sa aleg varianta mai grea pt a-mi demonstra mie ca sunt capabila si pot spune ca pana anul acesta m-am descurcat chiar peste „bine”.

Lucrurile insa s-au schimbat. Inainte eram constienta de faptul ca nu-mi place ceea ce fac aici, dar puteam invata fiindca intelegeam mecanismele. Acum nici macar nu stiu ce invat, iar eu am putut niciodata „toci”. Ca sa pot retine ceva, trebuie sa inteleg. In plus, prietenul meu cel mai bun care-mi e si coleg, era mereu langa mine sa ma ajute si sa-mi explice. De curand, am amestecat prietenia cu atractia fizica sau iubirea (nici nu stiu ce e), iar acum nu mai pot invata nici cu el. CE pot face? Va multumesc pt timpul acordat!

Intrebare pusa de: Oana, 21

Raspunsul psihologului:

Nu inteleg foarte clar la ce sa va sfatuiesc. Inteleg ca ati identificat faptul ca „problema’ dv nu are legatura neaparat cu situatia/contextul actual si ca are o sursa mai veche, o sursa izvorata dintr-o anumita rigoare educativa parentala.

Asadar ceea ce va pot spune in acest sens este ca doar o terapie v-ar putea ajuta sa va clarificati si eventual sa puteti face o schimbare care acum se poate si nu ar fi cu urmari foarte grave. Alegerile si deciile actuale va sunt influentabile de ceea ce ati acumulat in trecut in relatiile importante pentru dv. Cui aveti sa-i demonstrati ca sunteti cea mai buna? Pe cine incercati sa multumiti? Cine se lauda cu dv?

De asemenea, lipsesc din scrisoarea dv acele lucruri care va fac placere, acele dorinte interne, acele placeri personale. Poate ca nu ati stat niciodata sa va ganditi cine sunteti si daca ce faceti va place sau nu ? Dupa dv lumea pare impartita in culori clare si nu nuante, este alba sau neagra si amestecul lucrurilor va surprinde si va sperie deopotriva.

Asadar un demers introspectiv poate ca ar fi de dorit, si poate chiar unul terapeutic.
Succes!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top