Now Reading
Nu mai stiu sa fiu fericita

Nu mai stiu sa fiu fericita

Am o problema destul de grea pt mine… Nu mai stiu sa fiu fericita, confund starea de bine, de normal cu fericirea… Ma doare ca nu pot sa rad, sa zambesc. La mine in familie lucrurile nu stau bine, este o situatie tensionata continua (am tata vitreg), dar sunt usor detasata ca un mod de aparare… Am un prieten de trei ani de zile, eu sunt fecioara el sagetator, la inceput radeam, ne bucuram, era diferit, acum rade doar el… M-a facut sa sufar de multe ori, m-a mintit… Nu stiu daca il mai iubesc. Am impresia ca acea iubire se ascunde in spatele unui nor negru, al durerii… Incerc sa vorbesc cu el si singurele raspunsuri ale lui sunt bine, da si iarta-ma, acest iarta-ma pot spune ca ma enerveaza pt ca il spune mereu si atat de supeficial, imi doresc doar sa fiu din nou fericita dar nu stiu cum, nu ma mai pot integra in niciun colectiv pentru ca uneori nu-mi plac unele pers si am impresia ca nici ele nu ma plac, sunt confuza in propriile sentimente si schimbatoare, neincrezatoare in mine si in ceilalti. Multumesc:)

Intrebare pusa de: Roxy, 18

Raspunsul psihologului:

Ceea ce descrieti se simte ca fiind povestit intr-o nota trista, se aude multa dezamagire, tradare, dar si indiferenta. Rezulta cumva ca aceasta stare s-a agravat si ca ea nu trece, ba dimpotriva, se adanceste si nu mai gasiti resurse proprii de iesire si mobilizare. Totul pare catranit si fara viitor. Sunteti intr-un impas si trebuie sa faceti ceva pentru asta. Lucrurile nu sunt atat de simple precum credeti si daca lasati lucrurile asa, in speranta ca „timpul le rezolva pe toate” poate ca ele se vor agrava si in nici un caz nu se vor ameliora.

Un ajutor in aceste momente este absolut necesar pentru a va regasi starea de bine, de echilibru. Pentru ca starea de fericirie nu poate si nu trebuie sa fie un scop in sine si nici nu poate avea o durata nedeterminata pentru ca altfel nu mai este stare de fericire ci doar o alta stare de bine, de confort psihic.

Asadar pentru a face mai multa lumina in „confuzia” de care vorbiti aveti nevoie de un ajutor specializat, iar gasirea unui specialist psihoterapeut poate fi un inceput de cautare si regasire interioara. Navigati pe Internet si incercati sa va faceti o parere despre aceasta abordare, despre acest tip de ajutor de care inteleg ca aveti nevoie!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top