Now Reading
Energia mamei în lumea de azi

Energia mamei în lumea de azi

roxana-susca
energia-mamei-în-lumea-de-azi

Auzim mereu că a fi mamă este menirea noastră, cel mai împlinitor lucru pe care îl putem face ca femei. Și unele dintre noi chiar experimentăm asta.

Mama este un arhetip, un personaj, un rol și o energie care se găsește în fiecare femeie și are nevoie să se manifeste în viața noastră, pentru ca noi să ne simțim împlinite.

Mama naște, hrănește și protejează. Felul în care face asta, este decis de fiecare femeie, în funcție de credințele sale și de ceea ce simte.

Multe dintre noi considerăm că nu e amuzant să fii mamă. Mama este sacrificată, se lasă pe sine pe ultimul loc, face tot felul de activități plicticoase și neimportante în timp ce alții schimbă lumea. Iar când copiii cresc și pleacă, rămâne singură și părăsită. Multe femei consideră că viața lor se termină când devin mame.

Și atunci vine întrebarea firească: de ce e considerat împlinitor să fim mame?

Răspunsul societății este: pentru că asta e datoria noastră. De fapt, a fi mamă este împlinitor dacă înțelegem acest rol.

Mama naște copii, dar se naște și pe sine în rolul de mamă.

Mama hrănește copii, dar se hrănește și pe sine, și spațiul în care trăiesc ea și copiii ei. Doar așa poate să ofere fiecăruia ce are nevoie.

Mama protejează copiii, dar și pe sine și mediul în care trăiește pentru că știe că de acolo ne tragem cu toții seva.

Mama îngrijește pe toți copiii săi, oricât de mulți ar fi, așa cum are nevoie fiecare, dar se îngrijește și pe sine, căci știe că nu poate umple paharul altora dacă paharul ei este gol.

Întrebarea este: cum putem să facem toate astea concret, în viața noastră așa cum este ea astăzi?

Un lucru ce ajută mult este să ne luăm în considerare Copilul Interior și să îl așezăm alături de copiii noștri biologici. Pentru că, spre deosebire de copiii noștri, el face parte din noi și are nevoie de aceleași lucruri ca toți copiii: are nevoie de grija și de protecția noastră. Are nevoie să îl hrănim, să îl vedem și să îl validăm. Suntem mame mult mai bune și mai echilibrate dacă luăm în considerare că avem n+1 copii: cei biologici, plus cel interior.

Un alt lucru foarte important este să ne prețuim pântecul, pentru că acolo este puterea noastră. Acolo este conexiunea cu energia vieții, cu înțelepciunea generațiilor de femei, cu Mama Pământ însăși.

Suntem mame, dar și femei, împlinite atunci când ne îngrijim și prețuim pântecul, lucrăm cu el și îi ascultăm mesajele. Și asta putem face chiar și în viața agitată de astăzi, acolo unde suntem fiecare.

Și vine firesc întrebarea: rolul și energia Mamei sunt în toate femeile, chiar și în cele care nu au copii biologici?

Răspunsul este evident da, dacă ne gândim că noi toate femeile suntem conectate direct cu energia vieții și de aceea Naștem orice: copii biologici, dar și proiecte și relații, idei, soluții, concepte, viața pe care ne-o dorim. Pentru femei, și procesul de materializare este tot un proces de naștere.

Atunci când ne regăsim zilnic în rolul de mamă cu bucurie, atunci ne simțim împlinite, la locul nostru și trăim în extaz permanent, ca Mama Pământ însăși. În timp ce trecem prin provocări și emoții, prin reușite și eșecuri, prin lecții și experiențe. Adică trăim.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top