Now Reading
Activități perfecte pentru a ieși din rutina zilnică

Activități perfecte pentru a ieși din rutina zilnică

Revista Psychologies
activități-perfecte-pentru-a-ieși-din-rutina-zilnică

Atunci când faci în mare măsură aceleași lucruri zi de zi ai nevoie de activități menite să alunge monotonia și plictiseala. În cazul în care ești în căutare de câteva idei, iată 8 propuneri.

Recomandările sunt următoarele:

1. Ieși la alergat – Dacă îți dorești să îți limpezești gândurile și să îți încarci bateriile, alergatul reprezintă tot timpul o soluție de luat în calcul. Are numeroase efecte pozitive asupra organismului tău. Capacitatea ta cardiacă va fi îmbunătățită deoarece inima va pompa sânge mai rapid. În plus, vei putea să îți păstrezi greutatea sau chiar să slăbești, în funcție de cât de mult alergi. Studiile au mai demonstrat că alergarea combate procesul de îmbătrânire deoarece sintetizarea hormonului de creștere este prelungită. Alte studii au mai demonstrat că starea de spirit este îmbunătățită în momentul în care alergi deoarece în organism sunt eliberate endorfinele. Iar calitatea somnului se îmbunătățește și ea după ce alergi.

2. Joacă-te – O modalitate foarte simplă pentru a „rupe” rutina zilnică este să te joci. O activitate relaxantă, care nu te solicită prea mult. Poți să încerci să te joci pe dispozitivele mobile, desktop sau consolă. În funcție de preferințe poți să încerci atât jocuri mai complexe, cât și unele simple, dar foarte relaxante. De asemenea, mai poți alege și jocuri cu pocher, o activitate foarte distractivă practicată zilnic de milioane de oameni. Un joc cu reguli simple, relaxant, care reușește să scoată la suprafață spiritul competitiv din oameni.

3. Mănâncă ceva ce nu ai mai încercat – Rutina are o legătură mare și cu alimentația. Foarte mulți oameni obișnuiesc să mănânce aceleași lucruri constant, iar starea de spirit poate fi afectată și din acest motiv. Astfel, poți încerca un preparat pe care nu l-ai mai consumat niciodată ori poți testa produse dintr-o țară despre care nu știi mare lucru. În general, pe lângă bucătăria tradițională românească, în țara noastră printre cele mai populare „bucătarii” sunt cele libaneze, turcești, grecești, asiatice ori din Italia. În marile orașe vei găsi însă și restaurante din bucătarii mai puțin întâlnite precum cele egiptene, poloneze ori sârbești, pe care merită să le încerci.

4. Începe un proiect hand-made – Și aceasta este o propunere care are toate șansele să te scoată din rutina zilnică. Poți să încerci să recondiționezi diverse obiecte de mobilier, să faci un tablou ori chiar să modifici anumite haine. Studiile au demonstrat că această activitate reușește să relaxeze și să mărească puterea de concentrare pe termen lung. În plus, poate fi și o amintire plăcută, iar obiectul respectiv îl poți face cadou.

5. Fă ordine în hainele pe care nu le mai porți – Foarte mulți oameni adună haine pe care inevitabil nu reușesc să le mai poarte. Adesea ni se întâmplă să strângem foarte multe haine și să uităm de ele. Așa că poți ieși din rutină dacă faci ordine în dressing. Poți alege haine pe care să le donezi, poate chiar să le vinzi ori unele care îți plac și ai uitat din ele, astfel că le poți purta din nou.

6. Pleacă într-o vacanță spontană – De multe ori tindem să ne planificăm viața până la ultimul detaliu, știm din ianuarie unde vom pleca în iulie și parcă suntem pe pilot automat. Spontaneitatea este bine să apară însă în viețile noastre. Așadar, poți să-ți programezi o vacanță spontană în România sau în străinătate. Dacă alegi a doua variantă, vei plăti ceva mai mult pe biletele de avion, dar important este că vei merge într-un loc în care te vei simți bine și vei ieși din rutina zilnică.

7. Închide-ți datele mobile pentru câteva ore – Foarte des ni se întâmplă să verificăm constant telefonul, să ne uităm ce notificări am mai primit, să actualizăm feed-ul de pe Instagram ori de pe altă rețea de socializare. Acest lucru poate avea și părți negative însă. Așa că poți să încerci să-ți oprești datele mobile pentru câteva ore, timp în care să faci orice altceva decât să te gândești la ce s-a mai întâmplat în social media.

8. Fă voluntariat – O activitate care nu doar că te va scoate din rutina zilnică, dar va avea și un rol important în societate. În plus, binele pe care îl vei face îți va da o stare de spirit foarte bună și te va face să realizezi care sunt lucrurile cu adevărat semnificative în viață. Așadar, de fiecare dată când ai ocazia încearcă să faci voluntariat, fie că te implici în cauze care ajuta vârstnici, familii fără posibilități sau animale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top