Now Reading
De ce sunt importante hobby-urile în viața noastră și ce rol au?

De ce sunt importante hobby-urile în viața noastră și ce rol au?

Revista Psychologies
de-ce-sunt-importante-hobby-urile-în-viața-noastră-și-ce-rol-au

Dacă, te-ai întrebat care este rolul acestor tipuri de interogări, în cadrul unui interviu: „Ce anume te pasionează?” sau „Care sunt hobby-urile tale?”, află, că acestea, au de fapt un rol mult mai important, decât acela de a fi doar o opțiune, pentru mai târziu, când vom avea timp. 

Un hobby poate spune multe despre tine ca persoană, dar te poate și motiva, și face să devii o persoană mult mai bună.  

Pentru multe persoane, faptul de a-și aloca timp pentru a face ceea ce îi place, este un ultim lucru de pus pe lista sarcinilor de îndeplinit, pentru care, de cele mai multe ori, nu se mai găsește timp. Însă, acest lucru, nu este unul tocmai benefic. Din acest motiv, apare epuizarea, rutina și chiar anxietatea și depresia. 

Adesea, ne angrenăm în activitățile de la muncă (pe care le iubim sau nu), în activitățile de acasă, iar seara, ne simțim storși de energie. A doua zi, urmează să o luăm de la căpăt, în același ritm. 

Momentele în care nu faci ceea ce îți place și nu îți faci timp pentru tine cu zilele, cu lunile sau cu anii, se pot transforma într-o stare generală, deloc benefică pentru tine. 

Ce rol au hobby-urile și ce beneficii aduc?

Deși hobby-urile sunt considerate activități pe care le facem doar în timpul liber, de fapt, acestea au rolul de a ne scoate din rutina noastră zilnică și de a ne oferi șansa de a face, ceea ce iubim. 

Acest lucru, la nivel psihologic, vine ca o evadare din cotidian, iar motivația de a deveni mai bun, este mult mai mare, decât în cazul unui task, pe care nu îl iubești la fel de mult. Din acest motiv, un hobby ar trebui să ne ocupe o bună parte din timp. 

Hobby-urile ne ajută să ne perfectionam, să ne descoperim anumite abilități, dar ne oferă și ocazia de a socializa și a ne elibera de stres.  

Descoperă la EduKiwi o listă a hobby-urilor pe care le poți practica, mai ales dacă încă nu ai găsit unul potrivit ție. 

Pasiunile pe care fiecare dintre noi le avem, ar trebui să le urmăm zilnic pentru a fi mai împliniți cu ceea ce facem și cu modul în care ne trăim viața. 

Beneficiile pe care ți le aduce un hobby

În funcție de tipul de hobby pe care îl ai, poți beneficia de o multitudine de avantaje pe care le vei avea odată cu practicarea acelui hobby. 

Sănătate și o stare generală de bine

Spre exemplu, hobby-urile fizice precum tenis, fotbal, yoga, drumeții sau mersul pe bicicletă îți vor îmbunătăți sănătatea, vei pierde în greutate, dar te vei bucura și de o stare de bine generală. 

Dezvoltare și creștere personală 

Hobby-urile mentale sau acele activități care îți angrenează mintea, te vor ajuta să îți menții o sănătate mintală bună dar și să te dezvolți.

În plus, un hobby îți poate da sentimentul de control, cum este spre exemplu, cel în care devii un părinte mai bun pentru copilul tău. Intră și tu în comunitatea părinților care vor să își susțină copilul în educație, prin programul edukiwi School

Stimă de sine crescută

Momentul în care îți acorzi atenție ție și acelei activități pe care o iubești, este un moment în care te pui pe primul loc, te consideri important, iar acest lucru îți va crește stima de sine. 

Multe persoane se consideră neimportante și au o stimă de sine scăzută, pentru că nu fac acele activități care le plac, cu adevărat. 

Îți dezvoltă creativitatea

Nu doar copiii au nevoie să își dezvolte creativitatea, ci și adulții. Iar de multe ori, ne oprim din a mai face asta, odată ce am intrat în rutina zilnică a muncii și a activităților de acasă. 

Însă, creativitatea are un rol esențial în menținerea unei sănătăți bune a creierului dar și în încrederea în sine. În special, dacă nu ai un job, care nu îți permite să fii creativ, atunci un astfel de hobby, îți va da ocazia să te afirmi. 

Te autoperfecționezi

Acel ceva care te pasionează nu te va lăsa niciodată să rămâi la același stadiu, din contră. Mereu, îți vei dori să devii mai bun, să ai rezultate mai bune, să creezi mai mult, să ajungi mai departe. De câte ori ai acest sentiment pe zi, la locul tău de muncă sau în activitățile pe care le faci? 

Oamenii care își dezvoltă hobby-urile sunt persoane care se iubesc pe ei înșiși, își doresc să devină mai mult și sunt motivați dar și creativi. 

În plus, o dată ce ți-ai descoperit anumite hobby-urile poți știi unde și cum vei putea aduce cu adevărat valoare, fie că vorbim despre un loc de muncă, propria afacere sau în oricare altă situație din viață. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top