Now Reading
Conștientizarea este pasul doi

Conștientizarea este pasul doi

izabella-cete
conștientizarea-este-pasul-doi

Suntem conștienți de corpul nostru, de acțiunile noastre, de viața noastră, dar cât suntem de conștienți de noi cu adevărat? De adevăratul nostru Eu, de potențial și de tot ceea ce putem face. Prea puțin, din păcate.

Oamenii nu se cunosc pe ei înșiși, nu știu ce vor cu adevărat în viață. Nici măcar nu știu ce le-ar plăcea să facă. Cei care știu sunt cei norocoși și fericiți.

Ei au găsit deja drumul și scopul lor și îl urmează indiferent de ce se întâmplă în jur. Este extrem de important să descoperim ceea ce ne place, să ne găsim scopul în viață. Este singurul lucru ce ne poate împlini cu adevărat.

Pentru asta este nevoie să ne cunoaștem cu adevărat noi pe noi. Trebuie să fim sinceri cu noi și cu tot ceea ce facem. Trebuie să fim conștienți de lucruri, emoții, acțiuni.

Pentru orice schimbare, conștientizarea este pasul doi, primul pas fiind intenția, după cum am spus în articolul anterior. Conștientizarea duce la dezvoltare. Prin conștientizare îți dai seama ce faci bine și ce nu, îți dai seama în ce direcție trebuie să îți duci viața.

Fricile noastre sunt cele care de obicei ne pun piedică, însă noi nu ne dăm seama de asta. Atunci când o conștientizăm, frica este însă și o oportunitate de a crește , de a ne transforma și de a ne descoperi adevăratul potențial. Pare puțin complicat, dar am o veste bună. 

Frica conștientizată poate fi depășită. Atunci când știi care îți este frica poți lua măsuri concrete pentru a scăpa de ea. Altfel, va rula undeva în fundal și va adăuga ceva în plus la cantitatea zilnică de stres pe care o experimentezi. 

Te va face să te îndoiești de tine și mai mult decât atât, îți va submina încrederea în propria persoană. Vei simți că ceva te trage înapoi de la tot ceea ce îți dorești să faci. Ei bine, frica din spatele acțiunilor te va trage înapoi până nu scapi de ea. 

Conștientizează-ți emoțiile, gândurile, corpul, dorințele și tot ce se află în jurul tău. Dacă nu știm ce vrem cu adevărat, ce ne poate împlini, ce ne aduce bucurie și sens, viața noastră va fi una goală. Dacă vrem să ne îmbogățim viața, este nevoie să fim conștienți de sine. 

Fiecare conștientizare te duce mai aproape de scopul tău.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top