Now Reading
Cum sa ne recastigam starea de bine

Cum sa ne recastigam starea de bine

Revista Psychologies

Daca stam bine si ne gandim, in era tehnologiei, am devenit prizonierii acesteia. Aproape ca am devenit dependenti de internet, de televizor, de retelele sociale, de chat-uri. Toate acestea ne determina sa uitam uneori sa facem lucruri simple care sa ne conecteze mai mult la ceea ce stim sa facem, la cei din jurul nostru, si implicit la noi insine.

 

Daca nu pleci de acasa intr-un weekend, iti propun sa iti reinventezi modul de a iti petrece timpul, dupa ce dai ”turn-off” la toate aparatele de care esti dependent/a si dupa ce anunti prietenii si familia ca nu vei mai raspunde pe facebook, la e-mailuri sau telefoane.

 

Iata lista de idei:

1. Uita-te in agenda ta si vezi ce membru din familie sau prieten urmeaza sa isi serbeze ziua: fa-i un cadou creat de propriile tale maini, scrie-i un mesaj din suflet si inedit.

2. Pregateste pranzul si du-i unui vecin de-al tau o parte din desertul facut de tine. Vecinul nu trebuie sa fie cel pe care il cunosti cel mai bine, ci cel pe care il cunosti cel mai putin, in felul acesta ai sansa de a-ti extinde legaturile in universul tau.

3. Uita-te pe harta lumii si vezi ce loc ti-ar placea sa vizitezi, apoi planifica in cel mai mic detaliu cand, cu cine si ce vei face in aceasta excursie. Afla cat mai multe informatii despre locul pe care ti-ar placea sa il vizitezi candva, mergand la o biblioteca sau la o librarie, ori rugand un prieten sa-ti povesteasca despre acel loc pe care el l-a vizitat.

4. Adu-ti aminte ce carte iti placea in copilarie, caut-o in biblioteca si citeste cateva pagini din ea. Descoper-o cu mintea adultului de acum.

5. Invata ceva nou: sa pictezi, sa crosetezi, sa gradinaresti, un sport nou etc.

 

Autor: Simona Nicolaescu

www.simonanicolaescu.ro

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top