Now Reading
Fitbit Charge 5, trackerul care redefinește rezistența și puterea, disponibil în România

Fitbit Charge 5, trackerul care redefinește rezistența și puterea, disponibil în România

Revista Psychologies
fitbit-charge-5-trackerul-care-redefinește-rezistența-și-puterea-disponibil-în-românia

Fitbit Charge 5, cel mai avansat tracker Fitbit de monitorizare a sănătății și activității fizice, este disponibil în România pentru precomandă, iar din 27 septembrie este disponibil la comandă. Fitbit Charge 5 este gândit pentru a vă oferi o imagine completă asupra condiției fizice, a nivelului de stres, a sănătății inimii și calității somnului, precum și a bunăstării generale – totul într-un dispozitiv mai subțire și mai elegant. Cu un ecran tactil color mai luminos și până la șapte zile de autonomie a bateriei (ce variază în funcție de utilizare), Charge 5 oferă funcțiile de monitorizare de care aveți nevoie pentru a vă concentra asupra a ceea ce este cu adevărat important.

Charge 5 vine cu șase luni de abonament la serviciul Fitbit Premium incluse1 , care vă oferă acces la informații detaliate, îndrumări practice și o suită de peste 500 de antrenamente, alături de sfaturi utile despre nutriție și mindfulness, care vă permit să faceți ceea ce este mai bine pentru corpul dvs. în fiecare zi.

„Tehnologia face parte din rutina noastră zilnică și deschide perspective noi pentru a avea o viață mai conștientă și informată din punct de vedere fizic și psihic. Avem privilegiul să trăim într-o perioadă în care putem accesa cu ușurință capabilități tehnice avansate pentru a înțelege mai în profunzime parametrii noștri biologici și cum ei ne influențează fiecare moment. Tehnologia dispozitivelor wearable ne ajută să identificăm cu mai multă acuratețe și într-un format ușor de înțeles tipare despre propria noastră biologie. Iar acestea pot sta la baza unor decizii medicale complexe sau pot iniția transformări fizice importante. Mai mult, analiza unor concepte precum somnul sau evoluția indicatorilor de stres, care până acum erau abstracte pentru cei mai mulți dintre noi, au devenit cu ajutorul dispozitivelor purtabile ușor accesibile”, menționează Paul Olteanu, master trainer & coach.

Faceți efort într-un mod inteligent

Odată cu lansarea Fitbit Charge 5, vă prezentăm și noua experiență de pregătire zilnică Daily Readiness oferită în cadrul serviciului Fitbit Premium, alături de care puteți înțelege dacă fizic corpul dvs. este pregătit pentru un antrenament intens sau dacă ar trebui să acordați prioritate recuperării. Funcționalitatea va fi disponibilă în curând pe Charge 5, precum și pe dispozitivele Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe și Inspire 2.

Cu Daily Readiness, veți primi în fiecare dimineață un scor bazat pe gradul fizic de epuizare, variația ritmului cardiac (HRV) și somnul recent. Veți accesa, de asemenea, o analiză a factorilor cu impact asupra scorului dvs. și sugestii, de exemplu un obiectiv recomandat pentru numărul de Minute Active, împreună cu antrenamente sau programe regăsite în cadrul serviciul Premium care vă vor ajuta să luați cele mai bune decizii pentru corpul dvs. De asemenea, Charge 5 include și un sistem GPS încorporat, 20 de tipuri de antrenamente, recunoașterea automată a exercițiilor și o estimare a V02 max. În plus, cu Premium, puteți accesa peste 200 de antrenamente de la antrenori certificați și programe populare precum Daily Burn, barre3, obé și noile antrenamente super-energice de la LES MILLS.

Reduceți stresul și relaxați-vă mintea

În 2020, 40% dintre adulți au înregistrat un nivel record de stres. Pentru a vă ajuta să gestionați mai bine stresul, Charge 5 este primul tracker Fitbit care include un senzor EDA, ce măsoară răspunsul corpului la stres prin înregistrarea până și a celor mai mici modificări ale glandelor sudoripare de pe degete. Am lansat indicatorul EDA în toamna trecută odată cu smartwatch-ul Fitbit Sense și am constatat că 70% dintre utilizatori și-au scăzut ritmul cardiac în timpul unei sesiuni de scanare EDA de două minute, demonstrând că aceste instrumente pot ajuta la reducerea stresului2

Cu Charge 5 obțineți și Scorul de Management al Stresului afișat în aplicația Fitbit, astfel încât să puteți vedea în fiecare dimineață dacă mental sunteți gata să faceți față mai multor provocări sau dacă trebuie să vă odihniți și să vă încărcați bateriile. Cu serviciul Fitbit Premium, aveți acces la peste 300 de sesiuni de meditație și mindfulness de la branduri și experți mondiali, precum „Metoda Ten Percent Happier” și „Mindful Method by Deepak Chopra” care vă ajută să vă gestionați stresul. Anunțăm, de asemenea, un parteneriat alături de Calm, aplicația nr. 1 specializată în somn, meditație și relaxare, parteneriat prin intermediul căruia membrii Premium vor avea acces la conținutul disponibil în aplicație.

O vedere detaliată asupra sănătății

Sănătatea inimii devine, de asemenea, o prioritate. Fibrilația atrială (FibA) este cea mai frecventă afecțiune a ritmului cardiac din lume și, de la lansarea aplicației ECG pe smartwatch-urile Fitbit Sense, utilizatorii au efectuat mai mult de patru milioane de evaluări. Aplicația ECG va fi disponibilă în curând și pe Charge 54, aducând un instrument critic la îndemâna mai multor persoane, la un preț accesibil. De asemenea, Charge 5 monitorizează ritmul cardiac 24/7 și oferă notificări atunci când vă aflați peste sau sub limitele normale înregistrate de regulă pentru corpul dvs. Deși mulți factori pot afecta ritmul cardiac, atunci când acesta este ridicat sau scăzut poate fi un semn al unei afecțiuni cardiace ce necesită asistență medicală specializată.

Alături de gestionarea sănătății cardiace, Charge 5 oferă și o vedere holistică asupra altor metrici cheie ai sănătății și stării generale de bine prin dashboard-ul Metrici de sănătate din aplicația Fitbit. Acesta include informații despre rata de respirație, variația temperaturii pielii și a nivelului de oxigen din sânge (SpO2). 5 Cu Premium, puteți urmări pe termen lung tendințele și limitele personale.

Și pentru că somnul este esențial pentru starea de bine, în aplicația Fitbit sunt disponibile instrumentele de analiză a somnului ce sunt recunoscute pentru acuratețea lor precum Scorul de somn, stagiile de somn și alarmele inteligente SmartWake. Membrii Premium primesc, de asemenea, o analiză mai detaliată și îndrumări personalizate pentru a îmbunătăți calitatea orelor de odihnă.

Conceput pentru o utilizare intuitivă, performanță și confort

Împreună cu analizele detaliate ale sănătății și stării de bine, Charge 5 oferă și o interfață intuitivă și ușor de utilizat. Prin glisarea cu un deget pe ecranul dispozitivului, puteți vizualiza statisticile, efectua plăți contactless, primi și trimite notificări de la și către smartphone-ul dvs. (răspunsurile rapide sunt disponibile numai cu Android) și puteți alege dintre 20 de fețe de ceas colorate pentru a personaliza informațiile pe care doriți să le vizualizați mai rapid.

Cu 10% mai subțire decât predecesorul său, Charge 5 are un design aerodinamic, este optimizat pentru performanță și proiectat pentru o potrivire perfectă la încheietura mâinii. Cu un nou afișaj color AMOLED, Charge 5 este primul nostru tracker cu opțiune de afișare permanentă pentru un plus de confort atunci când doriți să consultați statisticile din timpul antrenamentului. Afișajul este, de asemenea, de două ori mai luminos decât cel al modelului anterior, facilitând vizualizarea statisticilor în zilele cu soare puternic.

Charge 5 este disponibil la prețul recomandat de 899 lei, preț ce include și 6 luni de abonament gratuit pentru serviciul Fitbit Premium (pentru clienți noi sau care revin). Începând de astăzi, Charge 5 poate fi pre-comandat online pe Fitbit.com și la partenerii locali autorizați printre care se numără eMAG, Altex, Flanco, Media Galaxy, cu disponibilitate globală din 27 septembrie.

[1] Numai pentru membrii Premium și pentru cei care revin. Se aplică Termeni și Condiții. Este posibil ca informațiile din Fitbit Premium să nu fie disponibile în toate țările și să fie disponibile doar în limba engleză.

[2] Pe baza datelor globale agregate și anonime de la 10.000 de utilizatori Fitbit Sense care aveau peste 18 ani, date colectate din decembrie 2020 – ianuarie 2021.

[3] Conținutul aplicației Calm este disponibil numai în limbile engleză, spaniolă, portugheză, franceză, germană, japoneză și coreeană.

[4] Aplicația Fitbit ECG va fi disponibilă în curând pe Charge 5 în anumite țări. Nu este destinată utilizării persoanelor sub 22 de ani. Consultați fitbit.com/ecg pentru informații suplimentare.

[5] Dashboard-ul Metrici de sănătate nu este disponibil pe anumite piețe și nu înlocuiește consultațiile medicale de specialitate.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top