Now Reading
Andreea castiga 30 de medalii pe an

Andreea castiga 30 de medalii pe an

Revista Psychologies

Cea de-a doua “premianta” a “Jurnalului de fapte bune” are doar 16 ani si nu concepe viata fara antrenamentele de inot pe care le face zilnic. Marturie pentru performanta Andreei Nae sunt cele peste 300 de medalii atarnate, cu grija, in biblioteca din micuta sufragerie a familiei sale, castigate in cei zece ani de inot pe care ii are in spate.

Avea doar cinci anisori cand a intrat prima data in bazinul de inot. Pe atunci, scopul Andreei nu era de a face performanta, ci doar de a-si intari sistemul imunitar, pentru ca era mai tot timpul racita. Pentru a o pune un pic pe picioare, un medic le-a recomandat atunci parintilor sa o duca la inot, sportul bun la toate.

Desi nu a dat glas acestei sperante, mama sa, fosta handbalista, s-a gandit de pe atunci ca poate fiica ii va calca pe urme si va face performanta. Au trecut o luna, doua, un an, iar antrenorii si-au dat seama ca micuta are potential.

Asa a aflat ca inotul, recomandat initial ca remediu pentru organismul sau prea fragil, ii putea de fapt marca viitorul. Ca intr-o zi va ajunge campioana, dar ca pentru asta e nevoie de multa munca, mult mai multa. Andreei i-a suras ideea si nu s-a dat in laturi.

Asa ca a inceput antrenamentele zilnice la Clubul Sportiv Municipal Pitesti si, dupa doar un an de antrenament intens, a venit prima medalie. Atat de puternica a fost motivatia data de acest prim rezultat, incat de atunci nu a trecut nici o zi in care sa nu mearga la bazin.

Au urmat mii de antrenamente, sute de concursuri si tot atatea medalii castigate. De la bronz pana la aur. Si ar fi fost chiar mai numeroase, daca ar fi putut participa la mai multe competitii internationale.

 

Citeste intregul articol AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top