Now Reading
Erorile Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) aduc mari prejudicii turismului romanesc. Christian Tour cere despagubiri de 1 milion de euro

Erorile Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) aduc mari prejudicii turismului romanesc. Christian Tour cere despagubiri de 1 milion de euro

Revista Psychologies

In data de 4 octombrie 2016, ANT a facut publica sub titulatura Lista agentiilor de turism cu licente retrase, numele unor societati care incalca frecvent legea turismului si nu prezinta garantii din partea ANT, ca operatori de turism.

 

 

Demersul ANT, de altfel necesar pentru buna desfasurare a activitatilor in turismul din Romania, s-a izbit de lipsa de profesionalism a celor care au conceput respectiva lista de agentii. In cadrul acestei liste, apar aproape toti touroperatorii importanti din piata locala, precum si numeroase agentii de turism detailiste care au actele de licentiere la zi, multe dintre acestea facand publice documentele care dovedesc legalitatea functionarii lor, pe website-urile proprii.

Din nefericire, pe respectiva lista se afla de 9 ori mentionat si numele companiei Christian 76 Tour SRL, cu denumirea agentiei de turism Christian Tour. In urma acestor mentionari complet eronate, Christian Tour considera ca i-a fost lezata imaginea si ca acest lucru poate afecta piata de turism in general.

„Pe lista publicata de ANT, nu a fost realizata o distinctie clara intre licentele care au fost radiate la cererea agentiei de turism pentru sediile secundare, din varii motive, in ultimii 6 ani (ex. relocari), si cele care au fos retrase din oficiu de catre ANT pentru nerespectarea legii turismului. Astfel, pe lista respectiva au fost puse laolalta agentii de turism aflate in insolventa, in faliment sau care au adus prejudicii turistilor, alaturi de agentii de turism cat se poate de serioase si sigure.”, declara Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Doru Giugula, avocatul celei mai mari agentii de turism din Romania – Christian Tour, a notificat public ANT cu privire la daunele de imagine pe care erorile acestei liste le-a adus brandului.

„Consider ca este incompetenta sau rea-vointa sa pui laolalta agentii care si-au radiat in mod legal punctele de lucru inactive pentru a-si eficientiza activitatea, mai precis, au relocat anumite sedii in noi locatii mai bine pozitionate comercial. Nu este posibil ca o autoritate sa comunice atat de defectuos, incat sa creeze panica in randul turistilor si asa afectati de recentele evenimente neplacute survenite in piata de turism.

Astfel, solicitam public ANT ca in termen de 24 ore sa remita un comunicat public prin care sa se arate ca touroperatorul Christian Tour functioneaza in depline conditii de legalitate, detinand toate autorizatiile, politele de asigurare si licentele de operare in domeniul turismului, iar includerea Christian Tour pe aceasta lista a survenit dintr-o eroare a ANT.

In caz contrar, Christian Tour va initia procedurile juridice necesare pentru obtinerea de la ANT a unei despagubiri pentru prejudiciul cauzat. Acesta consta atat in daune materiale, cat si morale, estimate in prezent la o valoare de 1 milion de euro.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top