Now Reading
Itinerama Travel Film Festival 2021 continuă în București și Slobozia în weekend-ul 1-3 octombrie

Itinerama Travel Film Festival 2021 continuă în București și Slobozia în weekend-ul 1-3 octombrie

Revista Psychologies
itinerama-travel-film-festival-2021-continuă-în-bucurești-și-slobozia-în-weekend-ul-1-3-octombrie

A șaptea ediție Itinerama Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din sud-estul Europei, vă invită să luați parte la noi aventuri, prin intermediul filmelor, în week-end-ul 1-3 octombrie. Evenimentele se vor desfășura concomitent în București (cinema Union) și Slobozia (Cinema Galax – Casa Municipală de Cultură Slobozia).

Trei actori mari – Nick Nolte, Charlotte Rampling  și Stellan Skarsgård – deschid acest weekend plin de aventură, purtându-vă într-o lume ceva mai îndepărtată… în 2085, în pelicula Ultimele cuvinte. E anul 2085, într-un viitor distopic. Într-un Paris post-apocaliptic, semnele rutiere bătute indică drumul către Italia și pe parcurs sunt afișe care spun: CARARANTINA – EPIDEMIA VIRALĂ. Un tânăr, unul dintre puținii supraviețuitori ai unui eveniment apocaliptic, pornește într-un lung voiaj în căutarea altor oameni care au reușit să supraviețuiască. Filmul, nominalizat la Marele Premiu al Festivalului de Film de la Deauville (2020) și la categoria Cel mai bun lungmetraj la Festivalul Internațional de Film de la Hainan (2020), va rula vineri, 1 octombrie, de la ora 19:00 @Cinema Union.

„Deschidem acest weekend cu un altfel de film față de cele cu care ne-am obișnuit publicul până acum. Cu o distopie despre puținii oameni care au supraviețuit unui eveniment apocaliptic. Nu este un film inspirat de vremurile pandemice pe care le trăim ci de romanul ”Mes derniers mots” (2018) al lui Santiago Amigorena. Mult cunoscuții Nick Nolte, Charlotte Rampling  și Stellan Skarsgård, dar și debutantul Kalipha Touray dau naștere unei povești despre lupta de supraviețuire, despre puterea de a merge mai departe și despre dragostea față de aproapele tău.

Acest film, ca și întreaga selecție din acest an este un amalgam de sentimente – uneori suntem parcă descumpăniți că nu revenim mai repede la normalul pre-pandemic, alteori râdem cu poftă și ne bucurăm de viață, uneori parcă ne-am face bagajele și am pleca până pe… lună!”, spune Cristian Curus, inițiatorul și coordonatorul Itinerama Travel Film Festival 2021.

Sâmbătă, 2 octombrie, ora 17:30 @Cinema Union continuăm cu filmul Été 85 în care celebrul regizor François Ozon amestecă stridența cu homosexualitatea și cu elemente de thriller în decorul scăldat în soare al unei tragedii devenite o poveste romantică, pe coasta Normandiei.

Tot Sâmbătă, 2 octombrie, ora 20:00 @ Cinema Union puteți urmări un film premiat la  Festivalul de Film de la Thessaloniki (2020): LuxorAtunci când se întoarce în orașul antic Luxor, voluntara umanitară Hana își întâlnește fostul iubit, pe Sultan. În timp ce rătăcește prin oraș, bântuită de familiaritatea locului, ea se luptă să împace alegerile din trecut cu incertitudinea din prezent.

Ultima zi de proiecții în București, Duminică, 3 octombrie, ora 16:30 @ Cinema Union începe cu Grădina din Istanbul, un film despre prietenie și iertare, care vă propune o călătorie în inima idilicului Istanbul.

Evenimentul din București se încheie Duminică, 3 octombrie, ora 19:00 @ Cinema Union cu proiecția filmului Kiss Me Before It Blows Up (2020). Este un film care ne demonstrează că dragostea poate trece orice graniță. Chiar și atunci când o femeie israeliană se îndrăgostește de una germană, iar o alta de un palestinian.  Două aventuri romantice între două culturi ce se ciocnesc și două familii în conflict, între îndrăgostiți care nu ar trebui să fie împreună, dar se potrivesc.

Gerard Depardieu, François Ozon și Catherine Deneuve, invitații speciali ai itinerama la Slobozia

Itinerama_posterItinerama Travel Film Festival 2021 aduce la Slobozia cinci proiecții ale unor filme multi-premiate și cu actori de calibru în rolurile principale.

Evenimentul Itinerama Travel Film Festival debutează la Slobozia Vineri, 1 octombrie, ora 19:00 @ Cinema Galax cu filmul Human Factors, povestea unei familii care evadează într-o vacanță ce se dorea idilică la malul mării. Însă un eveniment mai puțin obișnuit îi aduce în punctul în care încrederea între membrii familiei este pusă la încercare. Nominalizată la Premiul „Teddy” în cadrul Festivalul Internațional de la Berlin (2021) și pentru Marele Premiu, categoria Dramă în cadrul Festivalului de Film de la Sundance (2021).

Sâmbătă, 2 octombrie, ora 17:00 @Cinema Galax continuăm cu Robust, un film dulce-amărui nominalizat la „Caméra d’Or” în cadrul Festivalului de Film de la Cannes (2021),  proiectat în premieră în România. Acesta este și un omagiu adus lui Gérard Depardieu printr-o poveste despre o stea îmbătrânită, singurătatea și nevoia de a auzi câteva cuvinte iubitoare

Tot Sâmbătă, 2 octombrie, ora 19:30 @Cinema Galax are loc proiecția filmului Été 85 în care François Ozon amestecă stridența cu homosexualitatea și cu elemente de thriller în decorul scăldat în soare al unei tragedii devenite o poveste romantică, pe coasta Normandiei. Prin flashback-uri și metaficțiune, filmul surprinde perfect epoca în care se petrece acțiunea, apelând la peliculă de 16 milimetri și la moda anilor ‘80.

Duminică, 3 octombrie, ora 17:00 @Cinema Galax este programată proiecția filmului Fereastră către mare care ne poartă în Nisyros, o fermecătoare insulă grecească, unde soarele strălucește deasupra unui vulcan majestuos. O poveste impresionantă și optimistă despre iubire, renunțare și înfruntarea curajoasă a vieții, bazându-te doar pe sprijinul altcuiva. În fața unei vești capabile să-ți schimbe viața, în ciuda sfaturilor fiului său și ale medicilor, Maria (Emma Suárez), o spaniolă în vârstă de 55 de ani din Bilbao, se hotărăște să plece în Grecia împreună cu cele mai bune prietene. Redescoperă aici curajul de a trăiască clipa așa cum vrea și poate chiar iubirea.

Duminică, 3 octombrie, ora 19:30 @Cinema Galax are loc ultima proiecție a evenimentului: Terrible Jungle, un film în care Jonathan Cohen și Catherine Deneuve creează un duo irezistibil. Cei doi actori aduc nebunia burlescă – care amintește de umorul filmelor cu Louis de Funes – în acest prim lungmetraj a cărui acțiune va purta spectatorii în jungla amazoniană.

Itinerama Travel Film Festival 2021 se desfășoară în perioada August – Noiembrie 2021 în patru orașe – București, Brăila, Slobozia și Făgăraș – precum și online.

Biletele pentru Itinerama Travel Film Festival sunt puse în vânzare pe Eventbook.ro.

Eveniment organizat de Asociația Maia.

Proiectul este co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Toate proiecțiile din cadrul festivalului se vor derula în conformitate cu normele sanitare impuse de autorități, care vor fi obligatorii atât pentru spectatori cât și pentru echipă, în vederea protejării sănătății tuturor.

Accesul la proiecțiile Itinerama Travel Film Festival este permis doar persoanelor care prezintă certificatul verde COVID (în format digital sau în format tipărit) sau unul dintre următoarele documente alături de actul de identitate:

– document care atestă vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 și care atestă că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– document care atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;

– document care atestă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore;

– document medical care atestă că persoana se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top