Now Reading
O noua colectie la editura Polirom: Top 10+

O noua colectie la editura Polirom: Top 10+

Revista Psychologies

Editura Polirom a decis ca, de acum, cartea nu trebuie sa mai fie un lux. Noua colectie cuprinde capodopere ale literaturii romane si universale, autori indragiti, laureati ai celor mai prestigioase premii, la preturi cu adevarat incurajatoare.

Top 10+

debuteaza cu:

Lolita, Vladimir Nabokov, Editura Polirom
01. Lolita –
Vladimir Nabokov, 16,95 lei
Din cauza subiectului sau extrem de socant – pasiunea morbida a unui barbat matur pentru o fetita de doisprezece ani –, romanul Lolita a fost respins de editori, fiind publicat in Statele Unite abia dupa aparitia sa in Franta. Construita pe schema mitologica a povestirilor cu fauni si nimfe, Lolita este insa, inainte de toate, un poem de dragoste inchinat limbii engleze si posibilitatilor sale expresive.

Poveste a iubirii obsesive si blestemate a lui Humbert Humbert pentru nimfeta Dolores Haze, capodopera lui Vladimir Nabokov a fost, pe rind, carte interzisa, roman scandalos, obiect de cult, pentru a deveni apoi un roman clasic al secolului XX.

Cartea a stat la baza a doua celebre ecranizari, prima in regia lui Stanley Kubrik, cu James Mason in rolul principal, a doua sub bagheta regizorala a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons in rolul lui Humbert Humbert.

Aleph, Jorge Luis Borges, Editura Polirom
02. Aleph –
Jorge Luis Borges, 14, 95 lei
Povestirile fantastice ale lui Borges, calatoriile sale in timp, artificiile stilului sau ermetic si calculat au schimbat fata prozei moderne.

Asa cum Aleph este punctul ce contine intregul univers, universul literar borgesian se regaseste in aceasta carte esentiala: oglinzi, labirinturi, vise, biblioteci infinite, cutitari gaucho, tigri transparenti sint teme si motive la care autorul se intoarce mereu pentru a demonstra ceea ce a sustinut intotdeauna, ca lumea e o carte ce se rescrie la infinit.

Cititorul, Bernard Schlink, Editura Polirom
03. Cititorul –
Bernard Schlink, 14, 95 lei
Cititorul este tulburatoarea poveste a unei iubiri neobisnuite, dintre un adolescent si o femeie cu douazeci de ani mai in virsta. Povestea lor se intrerupe, dar se reia neasteptat dupa citiva ani, cind tinarul, acum student, isi regaseste iubita de altadata judecata pentru faptele comise pe vremea cind era supraveghetoare intr-un lagar SS din apropierea Cracoviei.
Romanul a inspirat o ecranizare de succes (cu Ralph Fiennes si Kate Winslet in rolurile principale), care a fost de cinci ori nominalizata la Oscar si la Premiile Bafta si a cistigat un Glob de Aur.

Intoarcerea huliganului, Norman Manea, Editura Polirom
04. Intoarcerea huliganului –
Norman Manea, 16, 95 lei
Premiul Médicis Etranger 2006
Revenirea dupa mai bine de un deceniu de exil intr-o Romanie pe care o parasise atunci cind ii parea ca situatia nu mai poate fi indurata nicicum, ca aerul devenise de nerespirat, iar viata, un cosmar cotidian ii ofera autorului prilejul de a scrie un roman profund autobiografic, o marturie cutremuratoare despre ororile istoriei, despre totalitarisme si tragediile individuale sau colective carora acestea le-au dat nastere.

O carte grava, tensionata, impresionanta si complexa, rememorind destinul impovarat de suferinte al Europei de Est din secolul trecut si care a fost intim-pinata cu aprecieri unanime inca de la aparitia sa in numeroasele tari in care a fost tradusa. O carte considerata una dintre capodoperele importante ale literaturii contemporane romane si universale.

Editura Polirom, colectia Top 10+

 In pregatire in aceeasi colectie:

  • Amos Oz, Sa cunosti o femeie
  • Philip Roth, Complexul lui Portnoy
  • Dan Lungu, Cum sa uiti o femeie
  • F. M. Dostoievski, Jucatorul
  • Haruki Murakami, Padurea norvegiana
  • Ian McEwan, Inocentul
  • Florina Ilis, Cruciada copiilor
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top