Now Reading
(P) Tipuri de microfoane și importanța acestui instrument modern de captură

(P) Tipuri de microfoane și importanța acestui instrument modern de captură

În televiziune sau pe scenă, la evenimente sunetul este foarte important și transmisia lui trebuie să fie cât mai bună de fiecare dată. Pentru a avea un sunet bine receptat și transmis este nevoie de un microfon de calitate, cu o serie de caracteristici de top special adaptate tipului de eveniment la care se folosește.

Microfoanele de calitate pot capta sunetul cu mare acurateţe, au sisteme de protecție pentru a evita distorsiunea și o recepție slabă a mesajului transmis, a unei melodii cântate, de exemple.

Pe piață există o mulțime de variante de microfoane la preţuri bune, fiecare fiind adaptat pentru un anumit tip de emisie vocală și pentru o utilizare într-un anumit context.

Un prim tip de microfon profesional este cel pentru sunete naturale, condenser. Sunetele și vocea sunt reproduse cu o acurateţe mare, capsula microfonului are spectru radio complet și foarte sensibil.

Aceeași calitate excelentă a sunetului captat din mediu o avem și la un tip special de microfoane, cele care reduc sunetele sibilante. Microfoanele din această categorie au o mică adâncitură în curba de frecvenţă pentru a putea oferi un sunet perfect de fiecare dată când sunt utilizate.

Microfoanele se adaptează oricărui tip de emisie și sunet

Pe lista de microfoane profesionale mai sunt și microfoanele pentru voci corpolente sau incisive, care au ca particularitate compensarea „căldurii” din voce.

Se poate ca aceste microfoane să compenseze cu duritate vocile mai „moi”, vocea receptată devenind penetrantă. Cei care au sunete nazale în vorbire sau sunete brute în aria medie au nevoie de microfoane speciale pentru reducerea lor, cu ţinute tari în gama înaltelor.

Când apar probleme de microfonie sau trebuie evitată microfonia, dar și când avem de-a face cu o voce moale se va folosi un microfon dinamic, care preia sunetele de la distanţe mai mici de 15 cm. Toate sunetele din lateral sunt suprimate ceva mai bine cu ajutorul caracteristicii hipercardioidal.

Un microfon profesional pentru interpreţii energici va fi unul robust, dinamic, cu o capsulă dinamică care rezistă bine la orice variaţii sonore. În cazul în care avem mai multe voci sunt și microfoane adaptate pentru o asemenea situație.

SoundStil livrează rapid microfoane diverse, de calitate, de la producători cu experiență

Indiferent pentru ce vrei să folosești microfoanele la SoundStil ai în oferta lor microfoane profesionale de toate tipurile, de la cele de instrumente, vocale, la cele de studio sau broadcast, tip lavalieră, headset, seturi de microfoane. Toate modelele de microfon de la SoundStil asigură o captură transparentă a vocilor sau a instrumentelor, răspunsul în frecvenţe este ideal pentru o gamă largă de aplicații.

Variantele wireless sunt comercializate într-o diversitate mare de tipuri special alese pentru a oferi profesioniştilor și sunetiştilor cele mai bune instrumente de captură și de transmitere a sunetului de calitate. Produsele din această categorie au doi ani garanţie, plata se poate face și în rate, până la 12 rate fără dobândă, returul este permis în 14 zile.

La comenzi peste 300 ron transportul e gratuit, este rapid de fiecare dată, consultanţa de specialitate este oferită oricând e nevoie, telefonic sau via e-mail.

Cu SoundStil sunetul de calitate ajunge la public mai repede și într-o formă mult mai bună, prin intermediul unor instrumente moderne de captură și procesare a sunetului preluat.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top