Now Reading
Recolamp și Bebe Cotimanis, mesaj de impact prin campania Planeta 21 – mai multă responsabilitate pentru mediu, dublată de puterea faptelor bune

Recolamp și Bebe Cotimanis, mesaj de impact prin campania Planeta 21 – mai multă responsabilitate pentru mediu, dublată de puterea faptelor bune

Revista Psychologies
Recolamp-și-Bebe-Cotimanis-mesaj-de-impact-prin-campania-Planeta-21

Pentru 2021, provocarea este să fim mai conștienți că acțiunile noastre au un IMPACT. Fiecare poate contribui cu gesturi mici și crea energie pozitivă în jurul lui, pentru a începe noul an cu bine. De noi depinde să îl facem mai bun! Acesta este mesajul asociației Recolamp pentru finalul de an, prin campania Planeta 21, dedicată colectării selective a deșeurilor din echipamente de iluminat.

Recolamp pune din nou punctul pe „i” și mai face un apel către toți utilizatorii casnici, dar și către firme mici, mijlocii, companii și multinaționale, de a fi mai responsabili în ceea ce privește mediul înconjurător și de a ne gândi de două ori la acțiunile noastre, pentru un viitor mai verde. Acțiunea vine să multiplice un mesaj adresat anterior, „Transformă becurile arse în șanse la educație”, mai precis, prin becurile arse colectate selectiv să reconectăm la educație copiii de la sate, prin proiectul NaradaEDUBox, oferindu-le kit-uri de prim ajutor ce includ echipamente digitale, laptopuri și tablete. Recolamp e partener al acestui proiect și donează până pe 14 ianuarie câte 58 de lei la fiecare 200 becuri colectate selectiv la punctele de colectare.

Bebe Cotimanis, vocea campaniei Planeta 21

„Poate că zilele noastre ar fi ceva mai bune dacă am alege altfel în fiecare zi. Mai bine. Mai responsabil. Mai…cu grijă pentru planetă, pentru aici. Adu-l ars la Recolamp! Pentru Planeta 21!” reprezintă o parte din spotul acestei campanii făcută auzită la nivel național prin vocea lui Bebe Cotimanis:

Nu am ezitat nicio secundă să accept această colaborare cu Recolamp, când cauza lor e atât de importantă pentru noi toți. Sunt cetățean al acestei țări, îmi pasă de viitorul nostru, știu cât de important e să facem noi ceva aici și acum. Implicarea noastră are un impact. Și sper ca acest mesaj să ajungă la cât mai multă lume și să nu mai lăsăm deșeurile periculoase anapoda, ci să le colectăm selectiv. Acum că avem și această cauză frumoasă, proiectul Narada, și copiii din comunitățile defavorizate către care donăm, cu atât mai mult ajută să ne mobilizăm și să facem fapte bune. Să începem noul an cu energie pozitivă!”, a declarat Bebe Cotimanis.

Ne încântă să putem amplifica mesajul campaniei Planeta 21 prin vocea inconfundabilă a lui Bebe Cotimanis și sperăm să fie o acțiune de impact, așa cum și acțiunile de zi cu zi au un impact asupra mediului înconjurător. Să fim mai responsabili, să ne pese mai mult de mediul în care trăim și să ne dorim să salvăm anul 2020, să uităm de cele rele, să compensăm prin gesturi frumoase, fapte mici, dar cu așa de multă importanță pentru noi toți. Știm că și voi vă doriți un an 2021 bun, pe energie pozitivă, așa că haideți să-l construim împreună!”, a declarat Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp.

Oricine poate aduce becurile arse la punctele de colectare pentru a contribui. Aplicația ColțVerde pune la dispoziția utilizatorilor o hartă cu toate punctele de colectare dezvoltate de Recolamp la nivel național. Aceasta e disponibilă și poate descărcată din AppStore și Google Play.

Mai multe informații despre campania Planeta 21 se regăsesc pe pagina din site dedicată:  https://recolamp.ro/planeta-21/ Spotul poate fi accesat atât de aici, cât și din pagina de Youtube a Recolamp: https://www.youtube.com/watch?v=kRL0dr4FZvY

Dacă s-a ars, reciclează-l!

Despre Recolamp

Înființată în 2007 de companiile Tungsram Operations Kft., Ledvance GMBH şi Signify România, în calitate de membri fondatori, Asociația Recolamp este unul dintre primii susținători din România ai colectării selective şi reciclării deșeurilor din echipamente de iluminat. Procedura de colaborare este una extrem de simplă și presupune doar semnarea unui protocol în baza căruia Recolamp trimite recipiente de colectare selectivă speciale, în funcție  de cantitatea și de tipul de deșeuri generate. Atunci când recipientele sunt pline, în termen de 10 zile, un colector autorizat ridică deșeurile și le transportă în condiții de maximă siguranță la fabrica de reciclare GreenLamp Buzău, unde substanțele toxice din deșeuri sunt eliminate controlat, iar componentele reciclabile reintră în circuit pentru a fi valorificate. Până în prezent, Recolamp a colectat și reciclat peste 8.500 de tone de deșeuri din lămpi și corpuri de iluminat.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Asociației, www.recolamp.ro, sau la numărul de telefon 0800-888.666, care poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau pentru ridicarea deșeurilor colectate.

Recolamp este membru al EucoLight

Fondată la mijlocul anului 2015 și cu sediul la Bruxelles, Belgia, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat. Membrii EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări în care îşidesfăşoară activitatea. Mai multe informaţii sunt disponibile la www.eucolight.org.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top