Now Reading
Terapia prin călătorii: un nou start pentru cupluri

Terapia prin călătorii: un nou start pentru cupluri

Cu toate activitățile de zi cu zi, cuplurile vechi pot uita câteodată cum să reaprindă acea pasiune care i-a legat pe parteneri la început. Nu este însă dificil să găsești acele activități de care vă puteți bucura împreună și care să vă ofere un restart relației.

Terapia prin călătorii este o modalitate care te poate ajuta să îți consolidezi relația. De ce? Pentru că e bine câteodată să pui pauză rutinei din cuplu și să evadezi într-o vacanță unde sunteți doar voi doi. În plus, călătoritul împreună are acel element captivant al situațiilor noi sau neprevăzute care vă va provoca să comunicați mai mult și să funcționați ca o adevărată echipă.

Iată cum influențează călătoriile relația ta de cuplu și de ce reprezintă o terapie benefică pentru ambii parteneri:

Reaprinde romantismul dintre voi doi

La începutul relației petreceați mult timp împreună: plimbări prin parc, ieșiri în oraș și la film. Mai mult, vă surprindeați unul pe celălalt cu mici atenții și cadouri care nu doar că aveau rolul de a-i arăta celuilalt cât de mult ții la el, ci și țineau viu focul iubirii dintre voi doi. Odată cu trecerea timpului, romantismul nu dispare, ci doar poate fi sufocat de preocupările de zi cu zi.

Însă, din când în când, e bine să readuci acel sentiment al romantismului în cuplu prin experiențe care să vă apropie și mai mult. Călătoriile în doi au acest beneficiu de a vă apropia și mai mult și de a reaprinde scânteia iubirii dintre voi doi.

Rezervă mai mult timp doar pentru voi doi și plecați într-o vacanță spontană de weekend, într-o destinație care inspiră romantism. Cu al său aspect medieval și intim, perechi de lebede care plutesc pe canalele șerpuite și chiar un lac care se numește „Lacul Iubirii“, ce destinație poate fi mai romantică decât orașul Bruges? Un city break în Bruges este mult mai romantic decât ai putea crede: plimbări liniștite prin parc sau chiar o plimbare cu barca pe canalele sale pitorești fascinante, motiv pentru care a căpătat statutul de Veneția Nordului“, sunt doar două motive pentru care acesta este locul ideal în care poți reaprinde scânteia iubirii. Mai mult, fiind un oraș destul de mic și intim, vă puteți plimba pe jos, ocazie cu care veți comunica mai mult, veți glumi și vă veți simți din nou ca doi tineri îndrăgostiți.

Vă scoate din zona de confort

Este evident că după mult timp petrecut împreună sunteți obișnuiți unul cu celălalt și probabil ați creat o rutină zilnică. Desigur, e plăcut să știi că atunci când ajungi seara acasă de la birou o să luați cina împreună, probabil o să urmăriți emisiunea preferată sau un film, apoi vă veți culca și a doua zi veți relua aceeași rutină.

Însă, pe lângă faptul că această rutină v-a apropiat mai mult, în același timp vă oferă câteodată senzația că ar fi timpul să piperați puțin relația cu noi activități. Călătoritul împreună este o experiență care poate deveni extrem de captivantă și care vă deconectează pentru o perioadă de la grijile zilnice. Cuplurile care călătoresc împreună nu mai sunt preocupate de ceea ce urmează să se întâmple, ci cei doi trăiesc fiecare clipă captivați de intensitatea și frumusețea noilor experiențe.

Experiențele noi mențin fericirea în cuplu, spun unele studii. Cercetarea efectuată de psihologul Arthur Aron a demonstrat că acele cupluri care încearcă noi activități sunt mult mai satisfăcute de relația pe care o au cu partenerul, în special în cazul relațiilor de lungă durată și a cuplurilor căsătorite. Așadar, ce vă poate oferi cele mai interesante experiențe noi decât călătoritul împreună într-o țară necunoscută pe care să o explorați și care să reînnoade legătura dintre voi?

Întărește legătura dintre voi doi

Călătoriile au un efect benefic nu doar asupra propriei stări de bine și a respectului față de propria persoană, ci aceste experiențe împărtășite alături de jumătatea ta pot consolida relația dintre voi doi, conform unui studiu efectuat de US Travel Association. Călătoriile în cuplu au efecte pe termen lung, precum creșterea nivelului de intimitate dintre parteneri, împărtășirea acelorași interese și obiective comune și, totodată, te ajută să păstrezi și să continui relația, dar și să reaprinzi scânteia dragostei.

Nu doar că vă veți bucura de mai mult timp de calitate împreună și de noi experiențe, ci aceste călătorii vă vor ajuta să depășiți și aspectele mai dificile care apar atunci când trebuie să planificați o vacanță și să faceți compromisuri atunci când trebuie să luați decizii precum hotelul în care vă veți caza, obiectivele pe care le veți vizita și restaurantele unde veți cina. Toate aceste situații pe care le veți întâmpina vă vor apropia mai mult și veți deveni un cuplu cu o relație solidă, vă veți reconecta și vă veți îmbunătăți viața sexuală.

Relațiile, chiar și cele de durată care par puternice și armonioase, pot trece prin perioade mai puțin bune și este necesar să știi cum poți restabili legătura dintre voi doi. Comunicarea și suportul sunt esențiale, însă nimic nu apropie cuplurile mai mult decât experiențele împărtășite. Călătoriile nu sunt doar despre bifarea unei noi destinații, ci și despre a trăi clipa și a experimenta noi lucruri împreună care să vă scoată din zona de confort. Călătoriile în cuplu vă aduc mai aproape unul de celălalt, creează amintiri, reaprind scânteia iubirii și întăresc legătura dintre voi doi.

Sursă foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top