Now Reading
Alimente care stimulează creierul

Alimente care stimulează creierul

Revista Psychologies
alimente-care-stimulează-creierul

Inteligența și memoria nu se dezvoltă doar cu ajutorul educației sau prin antrenarea lor, ci și prin intermediul alimentelor pe care le consumăm și care joacă un rol important în sănătatea creierului. O dietă echilibrată este cheia de boltă, iar favorizarea anumitor aporturi nutritive ajută la dezvoltarea funcțiilor intelectuale și a capacității de învățare. Iată o privire de ansamblu asupra alimentelor pe care e bine să le consumăm pentru a ne stimula creierul.

Alimente care optimizează inteligența

Fructe și legume proaspete, colorate

Dovleceii, roșiile, portocalele, fructele și legumele portocalii și roșii sunt pline de beta-caroten, un pigment care se transformă în vitamina A atunci când este absorbit de stomac. Iar vitamina A folosește la curățarea corpului, dar și a creierului. Acest lucru se datorează faptului că este o vitamină antioxidantă, ceea ce înseamnă că atacă radicalii liberi, substanțe toxice care dăunează celulelor noastre. În plus, fie ca sunt colorate sau nu, fructele și legumele sunt bogate în vitamine și minerale, care ajuta la combaterea oboselii și a stresului. Atenție! La fiert se mai pierd din proprietăți (dar compensezi dacă consumi apoi și apa în care le-ai gătit). Prin urmare, dacă nu faci supă e bine să le gătești la abur sau în hârtie de copt.

Include în meniul tău: roșii, ardei, morcovi, caise, piersici, mure, căpșuni, zmeură… Iarna, poți folosi alternativa fructelor confiate sau congelate.

Citește continuarea articolului în ediția de februarie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

Un articol scris de Anne-Laure Vaineau

Traducere de Ana-Maria Cetățean

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top