Now Reading
Psihologia modei de vacanţă

Psihologia modei de vacanţă

bianca-schmid
psihologia-modei-de-vacanță

Când ne gândim la vacanţă, ne cuprinde un sentiment de fericire și libertate, avem certitudinea că în final urmează perioada în care noi suntem personajul principal și întreaga lume este a noastră.

Fără îndoială, printre cele mai obositoare activităţi de care trebuie să ne ocupăm înainte de plecare este pregătirea atentă a bagajelor și alegerea pieselor vestimentare potrivite activităţilor plănuite și destinaţiei. De cele mai multe ori, avem tendinţa să ne facem bagajele în grabă și entuziasmate fiind cu gândul la destinaţia mult-visată, selectăm mult prea multe lucruri nefolositoare și uităm obiectele esenţiale, acest detaliu afectându-ne în cele din urmă confortul și starea de spirit.

Să nu uităm totuși că industria modei s-a schimbat enorm în ultimii 30 de ani, fiind o abundenţă de produse mass-market care deși sunt extrem de accesibile nu sunt neapărat cele mai potrivite stilului și, mai ales, siluetei noastre. Din acest motiv, cel mai indicat înaintea unei vacanţe este să evitam vizitele dese în centrele comerciale, unde negreșit vom fi atrase de vitrinele magazinelor de haine și este foarte posibil să cedăm tentaţiei și să achiziţionăm impulsiv produse vestimentare și accesorii care nu ne sunt necesare și nici măcar nu ne reprezintă.

Din păcate, specialiștii au ales să reducă tipologiile corporale ale femeilor la doar patru categorii principale: clepsidră, dreptunghi, pară și măr, însă adevărul este că există atât de multe forme ale corpului câte femei sunt. Fiecare tip de corp este unic și perfect! Să nu uităm că trebuie să existe o armonie vizuală între corp și îmbrăcăminte, dar acest aspect este extrem de greu de obţinut de la hainele care sunt produse la nivel industrial, unde absolut toate piesele sunt croite după tiparele standard în care fară îndoială nu ne regăsim toate.

În momentul în care am conștientizat că suntem extrem de diferite, am simţit că unicitatea trebuie apreciată și sărbătorită. Scopul meu principal în momentul în care am fondat Timeless Fashion a fost să aduc o schimbare vizibilă în domeniul modei. Prin comunicare clară cu clientele am urmărit să reușesc să înţeleg viziunea și stilul fiecărei cliente. Am reușit să cunosc un număr foarte mare de femei care nu se regăseau în tiparul standard existent, dar erau dornice să își adauge în garderobă ţinute care să li se potrivească perfect. Procesul este foarte simplu, creaţiile noastre sunt expuse în magazinul nostru online și fiecare clientă care plasează o comandă este contactată telefonic pentru a discuta înălţimea, greutatea și tipul de corp. Folosind aceasta abordare, am reușit să comunicăm cu mii de femei care au fost surprinse să afle că produsele noastre sunt realizate în România, cucerite fiind de abordarea noastră și încântate de oportunitatea de a avea ţinute personalizate siluetei lor.

Acestea fiind spuse, să discutăm despre elementele pe care trebuie să le luăm în calcul în momentul în care căutam piesele vestimentare pentru o vacanță reușită. În primul rând, trebuie să încercăm să găsim piese vestimentare versatile, care pot să fie purtate de mai multe ori și la care să putem să asociem cu ușurinţă atât o pereche de sandale cu toc sau balerini. Vara lui 2022 a fost dominată de fustele și rochiile mini; se pare însă că anul 2023 este mai permisiv și ne vrea mai feminine, mai romantice, aducând în prim plan rochiile asimetrice, lungi, midi, cu volane, cu imprimeuri și culori vibrante. În final, piesele clasice au revenit în trend.

3 Staruri ale sezonului de vară

1 Rochia petrecută cu volane

1 Rochia petrecută cu volaneÎn trecut, rochiile cu volane intrau în categoria de piese vestimentare extravagante; astăzi însă ele pot să fie purtate în orice moment al zilei. O rochie petrecută are un croi potrivit pentru toate tipurile de siluetă, ajutând la alungirea siluetei și la ascunderea kilogramelor care se încăpăţânează să mai zăbovească. De asemenea, volanele prezente în zona bustului vă avantajează dacă aveţi un bust mic sau mediu, accentuând în același timp talia. Genul acesta de rochie poate să fie purtată cu sandale cu toc sau cu pantofi sport, totul depinde de activităţile plănuite și de starea de spirit pe care o aveţi.

2 Rochia tricou

2 Rochia tricouEste un articol practic cu aer urban-chic. Se potrivește de minune în acele zile în care doriţi să abordaţi un look relaxat, cu părul cât mai natural și cât mai puţin machiaj. Cu siguranţă, dacă alegeţi o rochie de culoare albă veţi reuși să vă puneţi în evidenţă bronzul obţinut la plajă.

 

 

 

3 Rochia-vedetă

Sunt convinsă că aveţi în garderobă o ţinută elegantă pe care aţi purtat-o la un singur eveniment și acest lucru este fără îndoială „dureros”. Folosiţi-vă de vacanţă ca de o oportunitate pentru a vă mai bucura măcar o dată de o piesă dragă de care nu sunteţi pregatită să vă despărţiţi. Dacă aveţi în plan o cină într-un restaurant à la carte, atunci împachetaţi cu încredere și această ţinută. Oricum, puteţi să vă folositi de o creaţie deosebită realizand câteva fotografii pe care să le păstraţi ca amintire. Acestea fiind spuse, vă doresc o vacanţă de vis și o multitudine de amintiri plăcute care să vă aducă mereu un zâmbet pe chip.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top