Now Reading
5 modalități surprinzătoare de a bea cafea în afara României

5 modalități surprinzătoare de a bea cafea în afara României

Revista Psychologies
5-modalități-surprinzătoare-de-a-bea-cafea-în-afara-româniei

Cafeaua, una dintre cele mai consumate tipuri de băuturi din lume, are în spate nu doar o istorie incredibilă, dar și modalități diverse de servire. 

Dacă, în trecut cafeaua a fost interzisă, în destul de multe țări, datorită proprietăților cafelei de energizare, iată că astăzi, orice zi, începe cu o ceașcă de cafea, pentru foarte mulți dintre oamenii, din întreaga lume. 

Și, dacă tot vorbim despre întreaga lume, știai că există foarte multe moduri, în care cafeaua se servește, în funcție de țară?

Doar în România, avem 3 modalități de a prepara cafeaua: ibiric, filtru sau espressor, iar de cele mai multe ori, aici, la noi în țară, cafeaua se servește fie neagră, cu zahar sau cu lapte. Însă destui de puțini români consumă specialități făcute din cafea. 

Cu toate acestea, dacă ieși în lume, vei găsit cafeaua servită sub mai multe forme dar și specialități, iar unele dintre aceste metode de servire, s-ar putea să îți placă foarte mult. 

ITALIA

Italia este renumită pentru ritualul său deosebit de a bea cafeaua, dar și pentru atenția pe care o acordă gustului unic al cafelei. 

Dacă vrei să trăiești un moment intens, savurând o cafea italiană cu gust autentic, chiar acasă, îți recomandăm să bei o cafea Lavazza de pe Supermercato.ro.  

Dacă ajungi în Italia, chiar dacă ești tentat să bei un cappuccino,, nu face acest lucru, decât dacă este dimineață. 

Servirea cafelei în Italia se face inclusiv după masa de prânz, iar momentul în care îți savurezi cafeaua aici, este un moment plin de respect. 

Una dintre cafelele care te vor impresiona pe deplin aici, este Espresso Romano, care vine însoțit de o felie de lămâie. 

IRLANDA

O combinație surprinzătoare, de cafea, whisky și frișcă, o vei experimenta chiar în Irlanda. 

Una dintre cele mai renumite băuturi, whisky-ul irlandez, va da o aromă cu totul deosebită cafelei, iar această combinație, avea rolul de a încălzi turiștii în nopțile de iarnă foarte friguroase. 

În prezent cafeaua irlandeză este servită cu topping de frișcă și whisky de calitate. 

MEXIC

Dacă în România obișnuiam să fierbem cafeaua în ibric, iată că în Mexic, vei găsi cafeaua fiartă în oală. 

Și nu în orice tip de oală, ci în oală de lut. Acest lucru îi oferă cafelei o aromă cu totul deosebită.  

Care este secretul din spate? Faptul că în oala se adaugă și câteva bețe de scorțișoară, dar și un baton îndulcitor, care este denumit „piloncillo”. 

CHINA

Dacă ajungi în China, așteptă-te la cele mai surprinzătoare combinații, arome și gusturi. 

Aici, cafeaua se servește sub denumirea de Yuan Yang, care este o băutură pe bază de cafea, ceai și lapte. Prepararea se face din 3 părți de cafea, 7 de ceai negru și lapte. 

ARABIA SAUDITĂ

O țară care merită vizitată din multe puncte de vedere, te așteaptă cu o cafea îndulcită cu curmale. Cafeaua, aici, este un simbol de ospitalitate și de respect, iar prepararea acesteia devine un ritual în sine. Vei regăsi diverse arome, în funcție de zona unde vei merge. 

Spre exemplu, în Kahwa, cafeaua este infuzată cu cardamon, dar și alte condimente cu arome deosebite. Alături de cafea, vei găsi curmale, cu care să o îndulcești. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top