Now Reading
7 licori bahice nelipsite de la o petrecere cu fast

7 licori bahice nelipsite de la o petrecere cu fast

Revista Psychologies
7-licori-bahice-nelipsite-de-la-o-petrecere-cu-fast

O petrecere cu fast poate fi organizată pentru a celebra o reușită sau un eveniment. Opulența este cuvântul de ordine la aceste petreceri, iar ingredientul secret al oricărei petreceri de succes este băutura. Cu cât licorile bahice sunt mai deosebite, toate gusturile participanților vor fi satisfăcute. 

Băuturile alcoolice, consumate cu moderație, sunt plăcerea vinovată la o petrecere. Dacă aceasta este una deosebită, licorile bahice ies și ele din tipar. De la băuturi slab alcoolizate, până la cele foarte tari, petrecerile reușite sunt momente în care se consumă cantități mari, din game extrem de variate. Iată care sunt cele mai utilizate băuturi, pe care trebuie să le aveți pregătite pentru o petrecere cu fast, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. 

1. Vin

Vinul este preferatul femeilor, dar și bărbații sunt mari consumatori de vinuri cu gust puternic, arome intense și parfumuri pregnante. Femeile preferă în general aromele florale și vinurile lejere, cu prospețime și gust dulceag. 

Un vin spumant de calitate, cu bule fine și persistente, nu va fi refuzat de nimeni, eleganța desăvârșită a produselor fiind apreciată de ambele sexe, în egală măsură. În plus, vinul spumant poate înlocui șampania, vinurile de acest tip fiind rafinate, pentru toate gusturile, oferind o experiență de neuitat. 

Un vin bun, prețios, cu vechime, cu gust extraordinar, asociat gastronomic corect va da o notă distinsă evenimentului. 

Neapărat însă trebuie să existe vin din toate tipurile: alb, roșu, roze, sec, denisec, demidulce și dulce. 

2. Aperitive

Piața băuturilor alcoolice oferă o gamă diversificată, complexă, de aperitive, care pot fi consumate simple sau în amestecuri uimitoare, la discuții relaxante, alături de prieteni sau la petreceri cu pretenții. 

3. Lichior

Distilat cu aromă deosebită de fructe, condimente, semințe sau ierburi, lichiorul are o cantitate mai mică de alcool decât alte produse, iar diversitatea miresmelor face ca această băutură să fie o delicatesă pentru femei, dar și pentru o parte a reprezentanților sexului tare. 

4. Coniac

Obținut din diverse soiuri de struguri, păstrat pentru învechire și dobândirea unei arome unice, coniacul este o băutură alcoolică tare, apreciat în special de bărbați. Un coniac vechi, păstrat special pentru a fi deschis la o petrecere cu fast, este un mod nu doar de a surprinde plăcut invitații, ci și o manieră de a le oferi oportunitatea gustului autentic, maturat în condiții deosebite. 

5. Băuturi spirtoase cu alcool

Cu o concentrație alcoolică de minimum 15 %, băuturile spirtoase se regăsesc în număr mare pe piață, unele având o tradiție impresionantă, în timp ce altele sunt abia lansate. Dezvoltate și comercializate pe tot globul, băuturile spirtoase se obțin prin fermentarea și distilarea strugurilor, a cartofilor, cerealelor sau a trestiei de zahăr. 

Deși la prima vedere nu par a fi potrivite pentru o petrecere cu fast, unele sortimente sunt spectaculoase, gustul și aromele fiind surprinzătoare, iar rafinamentul desăvârșit poate satisface până și cele mai exigente gusturi. 

Nu trebuie uitat faptul că, proveniența acestor licori bahice le face cu atât mai interesante, fiecare zonă de pe glob având propria marcă cu o notă distinctă.  

6. Cocktailuri alcoolice

Acestea reprezintă amestecul dintre o băutură spirtoasă albă sau una închisă la culoare și sucuri naturale, în combinații surprinzătoare, alături de diverse tipuri de lichior, condimente sau vinuri. Cocktailurile alcoolice sunt nelipsite de la orice petrecere, iar la una fastuoasă și aceste amestecuri de lichide pot fi unele extraordinare. 

Barmanii angajați pentru prepararea unor astfel de băuturi minunate, cu o prezentare magnifică, îmbietoare prin culorile și aromele oferite, pot face deliciul serii și prin modul în care prepară aceste uimitoare și delicioase licori. 

7. Șampanie

Regina incontestabilă a petrecerilor fastuoase, celebra băutură cu bule înțepătoare, a rămas o licoare magnifică, rafinată și de o eleganță aparte. În funcție de proveniența ei și de brandul producător, sumele care pot fi plătite pentru o șampanie sunt amețitoare, dar pe măsura gustului unic. 

Alegerea băuturilor pentru o petrecere cu fast este esențială pentru succesul acesteia. Calitatea băuturii este un alt aspect care trebuie avut în vedere, iar licorile clasice nu trebuie eliminate pentru a fi înlocuite de cele în trenduri. Fiecare tip de băutură are savoarea și gustul ei deosebit, iar la petreceri se consumă mereu un amestec din mai multe licori bahice. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top