Now Reading
Ruladă de bezea

Ruladă de bezea

Revista Psychologies
ruladă-de-bezea

Sărbătorile de iarnă sunt un timp al bucuriei, al prieteniei, un timp pentru a dărui și a primi. Vă dorim să retrăiți, alături de cei dragi, învăluiți de farmecul colindelor și de miros de cetină, amintirea Crăciunului de odinioară și entuziasmul începutului de An Nou.

Într-o atmosferă de poveste, chiar din confortul propriei case, vă puteți bucura de gustul bucatelor pline de savoare, gătite cu dichis de chef Daniela Drăguț la Castelul Bethlen-Haller și de prospețimea vinurilor Jidvei alese cu grijă de somelierul Constantin Drăgan pentru a crea o experiență gastronomică deosebită.

PENTRU 6 PORȚII

Timp de prepare: 60 minute

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 12 linguri de zahăr pudră
  • 1 fiolă de 5 ml esență de vanilie
  • 500g mascarpone
  • 250ml frișcă lichidă
  • 500g afine

PREPARARE

  1. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem într-un recipient și mixăm până când obținem o spumă ușoară. Adăugăm treptat 6 linguri de zahăr pudră și continuăm să mixăm până când obținem o spumă tare și lucioasă. Între timp încingem cuptorul la 150° Celsius și pregătim o foaie de hârtie de copt pe care o ungem cu ulei, preferabil de floarea soarelui, și o așezăm în tava de cuptor.
  2. Întindem cu grijă și cât mai uniform spuma de albușuri și coacem pentru 30 de minute după care întoarcem bezeaua pe cealaltă parte pentru încă 30 de minute. Cât timp se coace bezeaua pregătim crema.
  3. Mixăm cu atenție frișca lichidă și adăugăm treptat mascarpone, esența de vanilie și restul de zahăr (putem micșora cantitatea, dacă dorim), iar la final punem afinele peste cremă și amestecăm ușor cu o spatulă.
  4. Scoatem foaia de bezea din cuptor și cât este caldă presărăm peste ea fulgi de migdale prăjiți pentru a se lipi. După 5 minute scoatem bezeaua din tavă și o lăsăm la răcit. După ce s-a răcit complet, întindem crema uniform și rulăm foaia de bezea. Punem prăjitura la frigider pentru 40 de minute, cel puțin, înainte de servire.

Recomandarea somelierului Jidvei

Mysterium Roze Brut Vintage 2017, un vin spumant de culoare roze-somon deschis, cu o perlare deosebit de fină, intensă și persistentă, obținut după metoda tradițională din soiul Pinot Noir vinificat în roze. Îmbină notele de fructe roșii, în special cireșe și căpșuni, cu tonurile fine de tartă și brioșă specifice timpului petrecut pe drojdii fine. Aciditatea ridicată este perfect echilibrată de nivelul de zaharuri reziduale și de textura cremoasă. Aromele delicate de tartă cu căpșuni și accentele suave de zmeură și cireșe de mai fac din Mysterium Roze Brut un spumant remarcabil.

Conținut realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top