Now Reading
Pui în sos de muștar și piure de cartofi cu parmezan

Pui în sos de muștar și piure de cartofi cu parmezan

Revista Psychologies
pui-în-sos-de-muștar-și-piure-de-cartofi-cu-parmezan

Sărbătorile de iarnă sunt un timp al bucuriei, al prieteniei, un timp pentru a dărui și a primi. Vă dorim să retrăiți, alături de cei dragi, învăluiți de farmecul colindelor și de miros de cetină, amintirea Crăciunului de odinioară și entuziasmul începutului de An Nou.

Într-o atmosferă de poveste, chiar din confortul propriei case, vă puteți bucura de gustul bucatelor pline de savoare, gătite cu dichis de chef Daniela Drăguț la Castelul Bethlen-Haller și de prospețimea vinurilor Jidvei alese cu grijă de somelierul Constantin Drăgan pentru a crea o experiență gastronomică deosebită.

PENTRU 6 PORȚII

Timp de preparare: 60 minute

INGREDIENTE

Pui în sos de muștar

  • 1 pui mare
  • 500g ceapă roșie
  • 250g muștar
  • 6 frunze de dafin
  • 3 fire de rozmarin
  • 2g piper
  • 3g sare
  • 50g usturoi
  • 250ml vin alb sec

Piure de cartofi cu parmezan

  • 200g cartofi
  • 20g unt
  • 50ml lapte sau smântână de gătit
  • 20g parmezan
  • 2g sare

PREPARARE

  1. Porționăm puiul și rumenim bucățile de carne în ulei, după care stingem cu vin. După evaporarea vinului adăugăm ceapa, muștarul și restul ingredientelor. Amestecăm și punem apă, cât să acopere puiul, și lăsăm să fiarbă la foc mic până când sosul se îngroașă. Servim alături de un piure pufos de cartofi cu parmezan.
  2. Curățăm cartofii de coajă, îi tăiem bucățele de aceeași dimensiune și îi punem la fiert. După ce s-au fiert, scurgem apa și zdrobim bine cartofii. Cu ajutorul unui tel sau al unei spatule încorporăm pe rând untul, laptele sau smântâna și parmezanul, amestecând bine până când obținem un piure pufos.

Recomandarea somelierului Jidvei

Mysterium Rhein Riesling + Sauvignon Blanc este un cupaj special, învăluit în nuanțe strălucitoare galben-aurii din care se ridică cu eleganță note de flori, fructe și frunze verzi. Îmbinarea tandră a aromelor de flori de tei, flori de salcâm, piersică și fructul pasiunii aduce sensibilitate și rafinament acestui cupaj intens și plin de prospețime.

Conținut realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top