Now Reading
6 motive pentru care femeile au nevoie de magneziu

6 motive pentru care femeile au nevoie de magneziu

Revista Psychologies
6-motive-pentru-care-femeile-au-nevoie-de-magneziu

Societatea modernă, stilul de viață și dieta alimentară actuală afectează nivelul de magneziu din organism. Beneficiile magneziului asupra sănătății sunt multiple, în cazul femeilor influențând sindromul premenstrual, sănătatea inimii, stările de anxietate și depresia.

  1. Magneziul și sindromul premenstrual (PMS)

PMS poate fi un disconfort minor pentru unele femei și agonie pentru altele. Studiile au arătat că deficiențele de magneziu sunt mai răspândite la pacientele cu sindrom premenstrual și că suplimentarea poate diminua simptomele, cum ar fi balonarea, schimbările de dispoziție, durerile de sân, poftele alimentare, anxietatea sau insomnia. Multe femei se confruntă, de asemenea, cu crampe dureroase înainte sau la începutul menstruației. Magneziul poate acționa în ameliorarea crampelor și disconfortului muscular uterin și poate reduce utilizarea medicamentelor antiinflamatorii.

  1. Magneziul și sarcina

Administrat în timpul sarcinii, doar la recomandarea medicului, magneziul poate proteja împotriva complicațiilor precum preeclampsia și nașterea prematură. Dacă ați urmat tratament cu pilule contraceptive, suplimentarea cu magneziu este importantă, deoarece deficitul este frecvent în cazul utilizării pe termen lung a unui astfel de tratament.

  1. Magneziul și osteoporoza

Chiar dacă calciul și vitamina D sunt principalele elemente în susținerea sănătății oaselor, unele dovezi sugerează că deficiența de magneziu poate fi un factor de risc suplimentar pentru osteoporoza postmenopauză. Acest lucru se poate datora faptului că deficiența de magneziu modifică metabolismul calciului și hormonii care reglează calciul.

  1. Magneziul, migrenele și tensiunea musculară

Țesutul muscular conține 25% din magneziul corpului, iar nivelurile scăzute pot contribui la tensiune musculară, dureri de cap, migrene. Persoanele care se confruntă des cu astfel de probleme se pot confrunta cu un deficit de magneziu. Aceste stări pot avea legatură și cu stresul, dezechilibrele hormonale.

  1. Magneziu pentru stres și somn

Stresul se manifestă sub multe forme, de la cel fizic, mental, până la cel emoțional. Magneziul este un mineral cu efect calmant asupra sistemului nervos și care promovează un somn odihnitor. Magneziul pare să acționeze la mai multe niveluri pentru a îmbunătăți răspunsul organismului la stres și pentru a ajuta la reducerea sau eliminarea efectelor sale adverse.

  1. Magneziul și tensiunea arterială

S-a demonstrat că magneziul joacă un rol cheie în reglarea naturală a tensiunii arteriale crescute. Acesta  ajută la dilatarea vaselor de sânge, la prevenirea spasmelor în mușchii inimii și pereții vaselor de sânge și la dizolvarea cheagurilor de sânge.

Surse de magneziu

Magneziul se găsește într-o varietate de alimente, dar cele mai bune surse tind să fie legumele cu frunze verzi, cacao crud, nuci și semințe, pește gras, avocado, banane. Dieta poate fi completată, atunci când este necesar, cu suplimente alimentare pe bază de magneziu, formulate special pentru nevoile femeilor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top