Now Reading
Afecțiuni care pot fi tratate prin fizioterapie, fără intervenţie chirurgicală

Afecțiuni care pot fi tratate prin fizioterapie, fără intervenţie chirurgicală

Revista Psychologies
afecțiuni-care-pot-fi-tratate-prin-fizioterapie-fără-intervenţie-chirurgicală

Fizioterapia este o procedură medicală care poate trata sau accelera vindecarea organismului atunci când acesta are probleme legate de mobilitatea muşchilor şi a articulațiilor, atunci când a suferit un accident sau atunci când suferă de diverse alte dizabilităţi.

Pe măsură ce oamenii înţeleg eficienţa acestei proceduri numărul de clinici de fizioterapie în Bucureşti creşte considerabil, iar afecţiunile care ajung să fie tratate prin această metodă sunt şi ele din ce în ce mai multe.

Care sunt principalele tehnici de tratament din fizioterapie?

1. Manipularea manuală. Este un fel de masaj prin care se mişcă articulaţiile şi ţesuturile moi. Acesta ajută la
îmbunatăţirea circulaţiei sanguine și la eliminarea lichidului în exces. Prin manipulare manuală pot fi eliminate spasmele musculare, pot fi relaxaţi muşchii sau poate fi reeducat corpul să înveţe mişcările corecte în urma unui
accident.

2. Stimularea cu ajutorul electricităţii. Este o tehnică prin care nervii sunt stimulați cu ajutorul curenţilor electrici. Practic, curenţii trezesc muşchii care rămân inactivi în urma unor accidente traumatice.

3. Acupunctura. Este o soluţie fizioterapeutică folosită încă din cele mai vechi timpuri în societatea chineză, care
poate regla sistemul imunitar şi poate îmbunatăţi anumite funcţii ale corpului.

4. Tratamentele cu căldură. Sunt populare în cazul în care mușchii, tendoanele şi ligamentele generează durere foarte mare. Căldura poate creşte flexibilitatea în zonele afectate.

Care sunt principalele afecţiuni care pot fi tratate prin fizioterapie?

1. Durerile musculare. Rigiditatea şi durerile musculare apărute odată cu vârsta sau în urma unor activităţi incorect realizate pot fi realizate prin masaj şi alte tehnici fizioterapeutice. Prin acestea se încurajează circulaţia sângelui către muşchi.

2. Leziunile sportive. Sportivii de performanţă apelează adeseori la fizioterapie, deoarece sunt afectaţi frecvent de
accidentări şi de suprasolicitare a mușchilor. Fizioterapia are capacitatea de a îndepărta durerea, de a grăbi vindecarea şi de a spori flexibilitatea.

3. Artrita. Este o afecțiune des întâlnită în cazul persoanelor în vârstă şi se manifestă prin reducerea mobilităţii articulaţiilor. Prin fizioterapie, artrita poate să fie încetinită, iar persoanele care suferă de această problemă pot
să îşi recapete mobilitatea.

4. Probleme respiratorii. Pacienții cu probleme respiratorii pot apela cu încredere la fizioterapie. Folosirea tehnicii potrivite poate să uşureze respiraţia şi să îmbunătăţească postura pacientului.

5. Recuperarea în urma unor traumatisme. Cel mai adesea, fizioterapia este folosită în urma unor traumatisme grave, generate fie de accidentări, fie de o boală care a redus funcţiile normale ale corpului.

Fizioterapia diminuează durerea şi facilitează vindecarea. De asemenea, fizioterapia poate să fie recomandată şi în afecţiuni neurologice, în hipertensiune arterială, în bolile reumatice sau în alte afecţiuni care generează durere.

Sfaturi utile:

1. Fizioterapia trebuie să se facă întotdeauna în prezenţa unui specialist.

2. Este important să fie însoțită de o dietă sănătoasă şi echilibrată.

3. Pe lângă fizioterapie, cel mai adesea sunt necesare şi alte proceduri medicale pentru vindecarea anumitor probleme.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top