Now Reading
Ce este terapia vampir?

Ce este terapia vampir?

mihai-chertif
ce-este-terapia-vampir

Terapia vampir reprezintă o procedură revoluționară anti-aging naturală ce are capacitatea de a revitaliza pielea în urma expunerii la factori precum condiții meteo care alternează brusc, la alegeri care aparțin unui stil de viață mai puțin sănătos și la trecerea inevitabilă a anilor, ce se reflectă în mod negativ asupra pielii de la nivelul feței.

În ce constă, mai exact, terapia vampir?

Bine-cunoscuta terapie vampir este o metodă estetică ce ajută organismul să se revitalizeze prin stimularea naturală a pielii, aceasta devenind ulterior mai elastică, mai luminoasă și plină de vitalitate. Prin intermediul acestei proceduri are loc remedierea la nivel tisular și are loc producerea și sinteza colagenului și elastinei, cele două substanțe naturale responsabile cu aspectul neted și sănătos al pielii.

Terapia vampir este cunoscută din punct de vedere medical ca plasma îmbogățită cu plachete (PRP) și presupune recoltarea sângelui pacientului, din care se extrage plasma proprie și este prelucrat în cadrul unor eprubete speciale. Acest fapt presupune centrifugarea și izolarea acestuia împreună cu plachetele sangvine (trombocitele), care sunt izolate, după care sunt extrase și folosite în cadrul tratamentului. 

Plachetele contribuie la stimularea mai multor procese de ordin fiziologic, de exemplu, producția de colagen, factorii ce duc la creșterea părului în mod natural, ajută microvascularizarea și pot stimula regerenarea celulelor și, implicit, a țesuturilor din zonele unde se aplică procedura vampir. 

Cum te poate ajuta această procedură?

Terapia vampir are rol în diminuarea efectelor pe care le au procesul de îmbătrânire și expunerea la razele UV, ajută în privința ameliorării celulitei și a cicatricilor care sunt provocate de afecțiuni precum acneea.

Cu ajutorul acestei proceduri, ridurile și liniile fine se vor netezi, iar pielea va căpăta un aspect radiant, împrospătat, va obține un plus de fermitate. În general, tratamentul nu este unul dureros, dar acest lucru depinde de nivelul de suportabilitate al fiecărei persoane și de zona unde se va aplica terapia vampir. 

Cât timp durează terapia vampir facială?

Deoarece este o procedură cu riscuri minime și care se desfășoară fără implicații majore, ședința durează, de regulă, circa o oră. Terapia vampir este sigură pentru toate persoanele care doresc să încetinească puțin procesul de îmbătrânire.  

Cu toate acestea, nu se recomandă celor care află sub tratament ce presupune administrarea unor medicamente cu efect anticoagulant sau antiagregant ce nu se poate stopa timp de minimum zece zile înainte de declanșarea terapiei vampir. În caz contrar, crește posibilitatea să apară hematoame și echimoze (adică vânătăi).

Cum trebuie să te pregătești pentru procedură?

Mai întâi, este necesar să aibă loc consultația. În acest timp, medicul îți va explica despre implicațiile procedurii și îți va oferi detaliile necesare. De asemenea, îți va răspunde la eventualele întrebări și va preciza care sunt efectele pe care le va avea, pentru a ști la ce să te aștepți de la tehnica vampir.

Femeile trebuie să se prezinte în ziua procedurii fără nimic aplicat pe față. Acest lucru înseamnă că trebuie să fie lipsite de fond de ten, să nu aibă niciun tip de machiaj aplicat, nici măcar ruj. Bărbații care vin pentru terapia vampir este important să fie bărbieriți recent și să aibă fața dezinfectată cu ajutorul unei soluții antiseptice și care să nu conțină alcool.

Totodată, în ziua în care are loc procedura trebuie să nu se folosească antiinflamatoare nesteroidiene și nici produse de tip naturist, deoarece acestea pot crește riscul de apariție a sângerării. 

Alte condiții care se recomandă imperios, întrucât pot duce la modificări ale sângelui, sunt:

  • Femeile să nu se afle la menstruație;
  • Să nu existe inflamații în organism.

Când poți observa rezultatele?

La nivel facial, rezultatele se pot observa după primele două-trei săptămâni și se întind pe parcursul a câteva luni. Se recomandă ca terapia vampir să se repete cam la trei sau patru luni, pentru rezultatele așteptate.

În cazurile în care zona sau zonele unde se realizează sunt extinse, sunt necesare minimum 24 de ore înainte ca pacienții să își reia activitățile obișnuite de zi cu zi. Pentru reducerea echimozelor și a porțiunilor roșiatice se pot aplica geluri sau creme ce au fost în prealabil ținute la frigider. Este important să eviți expunerea la apă fierbinte, astfel că trebuie să eviți băile și dușurile fierbinți, precum și sauna. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top